Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 17.07.2011.

20:04

Norvežani najbolji na 'Štrandu'

Norvežani Iver Andreas Horrem i Oivind Hordvik osvojili su zlato na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su u neizvesnom finalu pobedili dvojac iz Turske Selčuk Sekerci i Volkan Gogtepe rezultatom 2:1 (21:17, 14:21, 16:14).

Bronzu je odneo tim iz Belgije, Vard Kouke i Tom van Vale pobedom nad austrijskim andemom u sastavu Aleksander Huber i Robin Sidl rezultatom 2:0 (21:17, 21:14).

Prvoplasirana ekipa osvojila je 10 hiljada evra, a na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) ukupno 600 poena, odnosno 160 na rang listi Svetske odbojkaške federacije (FIVB), drugoplasirana 540/144 poena, a trećeplasirana 480/128 poena.

Kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije organizavali su ovaj turnir pod patronatom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), na kome su, od 13. do 17. jula, posetioci na novosadskom “Štrandu” mogli da uživaju u najboljoj evropskoj odbojci na pesku.

Na turniru je učestvovalo rekordnih 70 timova iz 28 evropskih zemalja (Andora, Austrija, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Italija, Kipar, Letonija, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina, Češka, Španija i Švajcarska), što još jednom potvrđuje kvalitet odbojke koja se igra u Evropi i veličinu i značaj CEV Evropskog prvenstva.

Četiri domaća tima su na Mastersu Srbija takođe odmerila snage sa najboljim evropskim odbojkašima na pesku. Jovan Marković i Dejan Jović su naš najbolje rangirani tim, koji je zauzeo 13. mesto u konačnom plasmanu i osvojio novčanu nagradu od 1.000 evra, kao i 180 poena na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i 48 poena na rang listi Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

“Vrlo smo ponosni jer je javnost prepoznala naše napore i prihvatila ovaj sport u izuzetno kratkom vremenu. Takođe, verujemo da će ovaj turnir i učešće najboljih evropskih igrača ohrabriti mlade nade da se posvete ovom atraktivnom i popularnom sportu. Velika podrška Evropske odbojkaške konfederacije, jako partnerstvo sa našim generalnim sponzorom, podrška Ministarstva omladine i sporta i naravno sve veći broj ljudi koji se ovim sportom bave, osiguraće svetlu budućnost odbojke na pesku u Srbiji“, Izjavio je Aleksandar Borčić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Master Srbija privukao je i brojne javne ličnosti koje su pratile ovaj događaj iz ekskluzivne VIP lože. Među navijačima bili su proslavljeni odbojkaški reprezentativci Vanja i Nikola Grbić, Slobodan Boškan i Đorđe Đurić.

U nastavku sezone bičvoleja očekuje nas finale turnira Nacionalnog prvenstva Vip Beach Masters 2011, od 25. do 28. avgusta u Beogradu, kada će Srbija dobiti svoje šampione i šampionke odbojke na pesku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve