Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 01.08.2008.

15:30

VIP Masters na Štrandu

Najbolji srpski odbojkaši i odbojkašice na pesku takmiče se ovog vikenda na novosadskom Štrandu,

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi Sad je domaćin trećeg turnira Vip Beach Masters-a, nacionalnog prvenstva u ovom atraktivnom sportu. Ulaz za sve mečeve je slobodan, a organizatori su posetiocima pripremili dobru zabavu i pravi spektakl: uzbudljive mečeve, DJ-a, igračice na pesku, raznovrsna takmičenja sa nagradama i poklone sponzora.

Veliko interesovanje prati ovaj turnir, pa su se na takmičenje u Novom Sadu prijavile čak 64 ekipe, 47 muških i 17 ženskih. Nakon jučerašnjih kvalifikacija, 16 muških i 8 ženskih timova nastavljaju takmičenje u glavnom delu turnira. U nedelju se igraju polufinalni i finalni mečevi u obe konkurencije. Tri prvoplasirane ekipe osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, a prvih 8 timova dobiće i vredne novčane nagrade. Nagradni fond za ovaj turnir iznosi 11.500 evra.

Nakon turnira u Beogradu, Nišu, i Novom Sadu, Beograd će krajem avgusta biti domaćin prestižnog međunarodnog takmičenja - Balkanskog šampionata. Po dva najbolja muška i ženska tima u generalnom plasmanu dobiće priliku da se nadmeću sa najboljim ekipama iz regiona. Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira je 46.000 evra.

Glavni cilj Vip Beach Masters turnira je da omogući učešće srpskih timova na FIVB World tour turnirima širom sveta i na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije je, u kontaktima sa čelnicima Svetske odbojkaške federacije (FIVB), obezbedio podršku za ubrzano uključivanje naše odbojke na pesku u međunarodna takmičenja. Srbija će se kandidovati za domaćina jednog od 5 najvećih turnira FIVB World tour.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

2 d

U fokusu

Vidi sve