Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 28.12.2016.

14:00

Poslovna liga: Polimark (opet) šampion, B92 treći

Ekipa Polimarka osvojila je jubilarno 20. izdanje Poslovne lige, šesti put u nizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Poslovna liga: Polimark (opet) šampion, B92 treći

U finalnom meču Polimark je nadigrao ekupu Aerodrom Nikola Tesla posle penala, nakon 2:2 u regularnom delu meča.

U penal seriji briljirao je golman novog-starog šampiona Dragan Devčić koji je osim odličnih odbrana postigao pobedonosni gol, dok je tkom meča dvostruki strelac bio Dragiša Savković.

Utešna nagrada za ekipu Aerodrom Nikola Tesla je ta što su ulaskom u finale obezbedili plasman na završni turnir SAMF-a (Srpska asocijacija malog fudbala) koji će se igrati 8. i 9. aprila naredne godine u Novom Sadu.

U borbi za bronzu ekipa B92 takođe je posle penala savladala Sberbanku 4:3, nakon 1:1 u regularnom delu utakmice.

Najbolji asistent lige je Branislav Mitrović iz Sberbanke, najbolji strelac je Novak Marić iz JTI, Devčić je najbolji golman, a Savković MVP plej-ofa.

Sledeća sezona počinje u februaru 2017.

Liga banaka i osiguranja: Unicredit do titule sa penala

U finalu Lige banaka i osiguranja titulu je osvojila Unikredit Banka, takođe pobedom na penale, pošto u regularnih 40 minuta nije bilo pogodaka.

Junaci su bili golman Sekulić i strelac pobedonosnog gola Ćirić. Obe ekipe obezbedile su plasman na finalni turnir SAMF.

U utakmici za treće mesto ekipa Đenerali osiguranja je nadigrala Rajfajzen banku 4:2, ali je rezultat ostao u drugom planu zbog teške povrede igrača Rajfajzena Luke Ignjatovića.

U borbi za peto mesto Komercijalna banka je savladala Banca Intesu sa 5:4 i donekle popravila utisak nakon neočekivano rane eliminacije u plej-ofu.

Najbolji golman lige je Nemanja Stošić iz Eurobanke, najbolji asistent je Damjan Jančić iz Đenerali osiguranja, najbolji strelac je njegov saigrač Aleksandar Avramović, a MPV plej-ofa Saša Milićević iz redova šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

2 d

U fokusu

Vidi sve