Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 13.02.2016.

21:19

Kovačević: Četvrto mesto podvig kao titula

Selektor futsal reprezentacije Aca Kovačević rekao je da je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu podvig ravan osvajanju titule.

Izvor: JT

Autor: JT

Kovačević: Četvrto mesto podvig kao titula
Starsportphoto

Srbija nije uspela da osvoji prvu medalju na šampionatima, pošto je u borbi za bronzu u „Areni Beograd“ poražena od debitanta Kazahstana sa 5:2.

Očekivali smo da možemo da napravimo novi podvig, ali to se nije desilo. Teška utakmica protiv Rusije napravila je da imamo malo svežine za duel sa Kazahstanom. Nismo iskoristili šanse, dok smo primili dva gola kakve ne bi smeli . Bilo je teško da se vratimo, posebno što igraju sa letećim golmanom, što rade najbolje na svetu“, izjavio je Kovačević.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo što su srpski futsaleri pobrali simpatije cele zemlje i da će im to biti podstrek za budućnost.

Momci su se borili, ali nažalost smo izgubili. Za mene je plasman u polufinale kao da smo najbolji na turniru. Priča se puno o futsalu, napunili smo Arenu pet puta, mnogo dece je na tribinama i to je ogromna stvar za ovaj sport. Za nas je uspeh plasman na bilo koje takmičenje, a kamoli biti među četiri. Najvažnije je da smo izvrsili promociju futsala na najviši način“, jasan je bio selektor.

Kovačević je kao jedan od razloga poraza okarakterisao umor igrača, a posebno povredu Mladena Kocića.

Kocića smo dva dana vodili po lekarima na razne terapije. Mogao je ozbiljnije da se povredi, ali je na svoju odgovornost želeo da igra. U normalnim okolnostima ne bi mogao da igra. Drugi razlog je prvi primljen gol, što je protiv Kazahstana izuzetno nezgodno jer ’provociraju’ golmanom. Nešto bi trebalo da se menja i onemogući takav način igranja“, naglasio je Kovačević.

Selektor Kazahstana Brazilac Kakau naglasio je da je ponosan na svoje izabranike posle osvajanja bronze.

Čestitao bih reprezentaciji Srbije i ljudima koji su došli da isprate meč. Večeras je bila sjajna utakmica, ali moji igrači su heroji. Ponosan sam na njih, dali su sve od sebe, a bili smo odlični u oba pravca. Osvajao sam titule prvaka Evrope kao igrač i trener sa Kairatom, ali ova medalja je najvažnija za mene“, poručio je Kakau.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve