Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 08.02.2016.

18:25

Volej u poslednjoj sekundi, Srbija u polufinalu!

Futsal reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad selekcijom Ukrajine rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Volej u poslednjoj sekundi, Srbija u polufinalu!
Starsport

Istorijski plasman Srbije u polufinale obezbedio je Miloš Simić golom u poslednjoj sekundi utakmice.

Duel pred više od 11.000 ljudi u ’Areni Beograd’ doneo je očekivano veliku borbu. Srbija je već posle 90 sekundi povela golom Kocića i čuvala je tu prednost sve do šestog minuta nastavka kada je Gricina iskoristio nepažnju domaćina i posle kornera izjednačio.

U samom finišu obe selekcije imale su svoje prilike, a u poslednjoj sekundi Perić je maestralno proigrao Simića koji je volejom na drugoj stativi doneo veliki trijfumf ekipi Aleksandra Kovačevića.

Srbija je tako ostvarila najveći uspeh na šampionatima Evrope, pošto je 2012. i 2014. zaustavljena upravo u ovoj fazi. Sa druge strane, selekcija Ukrajine je i na četvrtom uzastopnom prvenstvu Evrope ispala u četvrtfinalu.

Rival našoj selekciji u borbi za finale biće pobednik duela Azerbejdžan – Rusija koji se igra u utorak.

Tok meča:

Ukrajina je meč otvorila izuzetno agresivno. Presingom su Ukrajinci osvojili nekoliko lopti na startu, ali Ovsjanikov i Bondar su bili neprecizni.

Srbija je povela već posle minut i po. Strelac je bio Kocić koji je iskoristio odlično dodavanje Janjića i istrčavanje golmana Ukrajine.

Nekoliko minuta kasnije sjajnu priliku propustio je Simić, koji je nakon proigravanja Kocića sa leve strane, šutirao pored stative sa svega nekoliko metara. Srbija je od početka meča igrala veoma zrelo, čekala je svoje šanse, a rani gol je ulio ekipi dodatno samopouzdanje.

Na isteku šestog minuta Ukrajina je imala odličnu šansu posle kornera. Prethodno je Ovsjanikov pogodio stativu, a priliku je imao i Koval. Ipak, golman Aksentijević je dobro odradio svoj posao.

Ukrajinci su imali inicijativu i posed, imali su i šanse, ali je odbrana Srbije dobro odrađivala posao i čekala priliku iz kontre.

U nastavku prvog poluvremena nije se mnogo promenila slika u Areni. Ukrajina je konstantno imala loptu u posedu, ali je Srbija disciplinovanom igrom terala rivala na šuteve iz teških pozicija.

U 18. minutu Kocić je špicem iz mesta pokušao da iznenadi protivnika, ali je lopta prošla za malo pored stative. U preostala dva minuta rezultat se nije promenio i ekipa Aleksandra Kovačevića je zadržala vođstvo iz drugog minuta.

Ni početkom drugog poluvremena nije se promenilo stanje na terenu, a Ukrajina je u četvrtom minutu nastavka uspela da izjednači. Koncentracija je popustila posle kornera, pa je Gricina to iskoristio i na prvoj stativi se najbolje snašao – 1:1.

Osetili su Ukrajinci posle izjednačenja da je pala igra Srbije, pa su odmah pokušali da naprave potpuni preokret. Ipak, Aksentijević je u nekoliko navrata odlično intervenisao i spasao svoju mrežu.

Veliku priliku u šestom minutu nastavka imao je Simić. Ukrao je loptu i izašao sam pred golmana Ukrajine, ali nije uspeo da ga savlada. Srbija je brzo uzvratila. Rajčević, Janjić i Simić imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali se istakao i golman Ukrajine.

U poslednjih deset minuta rasplamsala se borba na terenu. I publika se dodatno uključila u meč nezadovoljna nekim odlukama sudije, a igrači obe ekipe su bili sve borbeniji.

Šest i po minuta pre kraja Živanović je maestralno prošao po desnoj strani probacivši loptu kroz noge protivniku, ali je iz solidne pozicije slabo šutirao i prilika je propala.

Minut kasnije Rajčević je imao veliku priliku da možda i reši pitanje pobednika. Lopta mu se idealno odbila na tri metra od gola, ali je golman Ukrajine uspeo da odbrani. Delovalo je da će meč bući u produžetke, ali tako nije mislio Simić. Perić je sjajno asistirao, a Simić je u bukvalno poslednjoj sekundi volejom na drugoj stativi doneo Srbiji polufinale!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve