Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 27.05.2014.

19:45

Futsal: Ekonomac odbranio titulu

Futsal ekipa Ekonomca odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u revanš meču finala plej-ofa pregazili SAS Marbo sa 10:1.

Izvor: B92, sportbalkan

Autor:B92, sportbalkan

Default images

Posle veoma neizvesne prve utakmice koja je završena 3:2, Ekonomac je u hali ’Jezero’ odigrao sjajan meč i ubedljivo slavio.

Od početka utakmice aktuelni šampion nametnuo je igru, kojoj su gosti iz Zrenjanina pokušali da se suprostave, ali su olako primali golove iz kontranapada.

Najbolji pojedinac meča bio je Danijel de Souza, dok je najviše pogodaka (tri), postigao Stojković.

„Plan je bio da čvrsto držimo igru u našim rukama i pokažemo našu domainaciju i snagu i uspeli smo u tome. U poslednjoj utakmici ove sezone u domaćem šampionatu, kada je bilo najpotrebnije pokazali smo koliko smo dobri i koliko možemo. Mislim da možemo i još više“, poručio je trener Ekonomca Vladan Cvetanović.

Trener gostiju iz Zrenjanina Milivoj Batinica, priznao je zasluženu pobedu Ekonomca, ali smatra da je rezultat previsok u odnosu što je njegova ekipa prikazala na terenu.

„Bilo je mnogo bolje u Zrenjaninu, na prvoj utakmici, gde smo vodili sa 2:0, ali izgubili sa 3:2. Pre ovog susreta na zagrevanju naš golman Kalaba povredio je prst, ali u tome ne želimo da tražimo izgovor za visok poraz i zasluženu pobedu kragujevačkog tima, koji igra u šampionskoj formi. Ekonomac je kvalitetnija ekipa i bolje organizovana u svakom pogledu, i čestitam na tituli. Mi imamo mladu ekipu i stvaramo tim za neku od narednih sezona kada ćemo moći, nadam se, da se bolje suprostavimo Ekonomcu“, istakao je Batinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve