Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 06.02.2014.

20:42

EP: Italijani kroz dramu do finala

Fustaleri Italije prvi su finalisti deveteog prvenstva Evrope, koje se održava u Belgiji.

Izvor:

Autor:

Default images

"Azuri" su u uzbudljivom polufinalu bili bolji od Portugalaca 4:3(1:2), a rivala u borbi za trofej dobiće posle susreta Rusije i Španije, koji je na programu od 20.30.

Italijani su poveli posle nepunog minuta igre, kada je Gabrijel Lima pretvorio korner Sada Asisa u vođstvo. Ipak, Portugalci do odmora stižu do preokreta. Najpre je Rikardinjo izjednačio uz dosta sreće, da bi kapiten Arnaldo Pereira u potpunosti preokrenuo.

Nastavili su "evropski Brazilici" da dominiraju i stvaraju šanse i na početku nastavka, ali su Italijani to iskoristili. Merlim i Gabrijel Lima odigrali su divnu akciju na prvu, a krunisao je Romano.

Gabrijel Lima svojim drugim golom, deset minuta pre kraja, donosi novu prednost ekipi, da bi Fortino 'bombom' sa 15-ak metara najavio veliko slavlje svoje ekipe. Međutim, dramu u meč vratio je Žoze Keiroš u 35. minutu, ali Portugalci nisu uspeli ni sa golmanom igračem da stignu do produžetaka.

Futsal polufinale, EP:
Italija – Portugalija 4:3(1:2)
Španija – Rusija (20:30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve