Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 10.01.2010.

11:16

Futsal selekcija počinje pripreme

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević odredio je konačan spisak od 14 fudbalera koji će nastupati na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj.

Izvor: B92, FSS

Autor:B92, FSS

Default images

Reprezentacija pripreme počinje u nedelju, 10. januara u Kovilovu, gde će ostati nedelju dana, posle čega odlazi u Budimpeštu. Finalni turnir Prvenstva Evrope 2010. će biti održan od 19. do 31. januara u Budimpešti i Debrecinu. Srbija će se takmičiti u grupi C sa Rusijom i Slovenijom.

Na okupljanju u nedelju u hotelu „M“ odazvaće se sledeći igrači:

Golmani: Vladimir Ranisavljević (Kolubara) i Ivan Stojanović (Kopernikus).
Igrači: Marko Perić (Dina, Moskva), Željko Borojević, Vladimir Lazić, Aleksandar Tomin (Kolubara), Milan Rakić, Slobodan Rajčević, Mladen Kocić, Vidan Bojović (Ekonomac), Bojan Pavićević, Milan Bogdanović, Vladimir Milosavac (Marbo Intermeco) i Slobodan Janjić (SAS).

U stručnom štabu naše selekcije nalaze se još: Dejan Knežević i Velimir Andrejić (treneri), Ilija Maletić (kondicioni trener), Igor Gačić (tim menadžer), Marko Jovanović (doktor), Dušan Arsić (fiziotarapeut) i Đorđe Prerad (ekonom), dok će se u delegaciji za Mađarsku kao vođa puta naći Veroljub Dugalić.

Futsal reprezentacija Srbije je u decembru zabeležila četiri pobede u međunarodnim prijateljskim mečevima. Makedonija je savladana dva puta, sa 6:1 i 2:1, a još su pobeđene Belgija (5:0) i Belorusija 2:0.

Srbija se nalazi u grupi C, zajedno sa reprezentacijama Rusije i Slovenije. Naša selekcija će oba duela odigrati u dvorani ’Laslo Pap’ u Budimpešti, a prvi rival biće Slovenija 22. januara od 18 sati. Sa Rusijom Srbija igra dva dana kasnije od 20:30h. Dve prvoplasirane selekcije u grupi plasiraće se u četvrtfinale.

Selektor Aca Kovačević je rekao da su očekivanja na visokom nivou i da veruje da podmlađena selekcija može da ostvari uspeh u Mađarskoj.

Pred nama je svakako najvažnije takmičenje do sada, na kome imamo obavezu da potvrdimo visok rejting koji trenutno imamo u Evropi. Na prošlom Prvenstvu Evrope u Portou 2007, bili smo najprijatnije iznenađenje, tada smo jedini remizirali sa šampionom Španijom, a u međuvremenu postali smo reprezentacija koja sa svakim može ravnopravno da se nosi. Selekcija je malo podmlađena, jer pored trenutnog rezultata moramo da mislimo i na budućnost, ali svakako imamo igrače koji su sposobni da ostvare povoljan rezultat u Mađarskoj“, rekao je Kovačević.

Kovačević smatra da će najbitniji biti prvi meč sa Slovenijom i da bi se u slučaju pobede gotovo sigurno plasirali u četvrtfinale.

Naša selekcija je nepredvidiva, što se već i pokazalo na brojnim takmičenjima. Mi možemo da pobedimo svakog, ali i da izgubimo od svakog, jednostavno mentalitet igrača je takav. Ono što je realno u Mađarskoj, to je da savladamo Sloveniju i tako se plasiramo u četvrtfinale, gde je uvek sve moguće. Žreb nam nije bio naklonjen, jer se u drugoj fazi najverovatnije ukrštamo sa glavnim favoritom Španijom ili Portugalom, ali u jednoj utakmici iznenađenja nisu isključena. Dobro ćemo se pripremiti i sigurno ćemo imati šta da pokažemo na Prvenstvu Evrope“, istakao je Kovačević.

Takmičenje počinje 19. januara utakmicom između Mađarske i Azerbejdžana, a titulu prvaka Evrope brani Španija.

Sastav svih grupa na PE u Mađarskoj:

Grupa A: Mađarska, Češka, Azerbejdžan.
Grupa B: Italija, Ukrajina, Belgija.
Grupa C: Rusija, Srbija, Slovenija.
Grupa D: Španija, Portugal, Belorusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve