Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 22.03.2009.

22:30

Futsal selekcija na EP!

Futsal reprezentacija Srbije plasirala se drugi put uzastopno na finalni turnir Prvenstva Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na kvalifikacionom turniru grupe 5, koji je igran u belgijskom Antverpenu, izabranici selektora Ace Kovačevića poraženi su od domaćina rezultatom 4:3, ali su zahvaljujući rezultatima u ostalih šest grupa, uspeli da se kao četvrta najbolja drugoplasirana selekcija plasiraju na kontinentalni šampionat.

Srpskoj reprezentaciji u meču sa Belgijom odgovarao je i nerešen rezultat, uz koji bi ’orlovi’ sigurno obezbedili plasman na EP. Srbija je dobro počela utakmicu, ali su Belgijanci ipak prvi došli u vođstvo posle kontranapada u 13. minutu, strelac je bio Karim Čaibai. Četiri minuta kasnije, Marko Ferian duplira vođstvo domaćina. Željko Borojević uz zvuk sirene smanjuje na 2:1.

U nastavku utakmice, Srbija je nastavila kao i u prvom poluvremenu, ali je Belgija pokazala bolju efikasnost. Ziko povećava na 3:1 u 25. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Vladan Cvetanović smanjio na 3:2. Belgija je postigla još jedan pogodak preko Bahara u 35. minutu, a konačan rezultat postavlja Bojan Pavićević. Tim golom Srbija se plasirala na Prvenstvo Evrope, pošto je imala bolju gol razliku od Hrvatske.

Prvenstvo Evrope biće održano u Mađarskoj od 18. do 30. januara 2010. godine i učestvovaće 12 selekcija: Mađarska, Španija, Rusija, Italija, Belgija, Ukrajina, Češka, Azerbejdžan, koje su bile pobednici grupa i Slovenija, Belorusija, Portugal i Srbija, kao četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Belgija 3 3 0 0 14:4 9
Srbija 3 2 0 1 11:8 6
Grčka 3 0 1 2 5:11 1
Makedonija 3 0 1 2 4:11 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve