Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 07.09.2012.

19:43

Srpski kriketaši 3. put na EuroT20

Kriket reprezentacija Srbije po treći put uzastopno učestvuje na turniru EuroT20 koje se ove godine održava u Sofiji od 8. do 15. septembra.

Izvor:

Autor:

Default images

Srbija je prošle godine zauzela četvrto mesto na prvenstvu koje je održano u Budimpešti, a ove godine se nalazi u grupi sa selekcijama Rumunije, Mađarske i Velsa.

Za Srbiju će u Sofiji nastupati: Vladimir Ninkovic (kapiten), Luk Ginel, Savo Čeprnić, Slobodan Tošić, Dragan Đokić, Haris Dajč, Nenad Dugić, Stefan Nerandžić, Dušan Ratković, Danuška Ratnajake, Rej Henderson, Ranit Ranitović, Aleksa Đorović, Marko Milanović, Nemanja Ćirilović i zapisničar Magdalena Nikolić.

Kapiten Vladimir Ninković ističe da će Srbija biti oslabljena zbog neigranja nekoliko prvotimaca (Manitašević, Tresač, Smolvud), ali da kriketaši Srbije mogu da zabeleže pobede protiv Rumunije i Velsa.

"Oslabljeni smo neigranjem nekolicine prvotimaca, pa prepustamo ulogu favorita protivnicima. Mađarska je verovatno najjača u našoj grupi, dva puta su za redom osvajali EuroT20, a našu šansu ćemo tražiti protiv Rumunije i Velsa. Ako prođemo u polufinale, sve je moguće. Sve protivnike dobro poznajemo osim Poljske, koja je debitant."

Srpski kriketaši su u petak otputovali u Bugarsku, a igraju već u subotu od 16 časova sa selekcijom Rumunije prvu utakmicu u grupi A. U drugom kolu Srbija u ponedeljak od 10 časova igra sa Mađarskom, dok u poslednjem kolu u sredu od 16 časova igra sa Velsom.

U grupi B nalaze se selekcije Rusije, Poljske, Bugarske i Makedonije. U polufinale će se plasirati po dve prvoplasirana ekipe iz obe grupe.

Raspored mečeva reprezentacije Srbije:
8. septembar: Srbija - Rumunija (16h)
10. septembar: Srbija - Mađarska (10h)
12. septembar: Srbija - Vels (16h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve