Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 21.03.2014.

11:24

Florbol: Zvezda i Pirati u finalu

U finalu sedmog prvenstva Srbije u florbolu igraće Pirati i Crvena zvezda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pirati su dva puta bili bolji od Beograda, 4:2 i 7:5, dok je Crvena zvezda dva puta savladala Partizan, 5:2 i 6:1.

Crvena zvezda i Pirati su imali prednost u polufinalnoj seriji od 1:0 zahvaljujući boljem plasmanu posle ligaškog dela, pa su tako oba kluba ukupnim skorom od 3:0 stigli do finala.

Beograd je pružio vrlo dobar otpor Piratima i bili su blizu pozitivnog rezultata u obe polufinalne utakmice, ali prvoplasirana ekipa nije dozvolila iznenađenje. Iako su se skoro svi igrači Pirata upisali u strelce, opet su se izdvojili Ivan Bogdanović i Nebojša Banović, a njima će se u finalu pridružiti i napadač Nemanja Nikolić, koji se vraća posle suspenzije i dodatno će pojačati tim Pirata. Najbolji igrač i strelac za Beograd bio je Nikola Novaković, inače bivši član Pirata.

Crvena zvezda je bila sigurna u duelima protiv ’večitog’ rivala. Posle četiri pobede u ligaškom delu takmičenja usledile su još dve u plej-ofu. Partizan je pred početak sezone ostao bez nekoliko igrača koji su bili nosioci igre, pa ’crno-belima’ nije bilo lako da se suprotstave Crvenoj zvezdi.

Najbolji u redovima ’crveno-belih’ bili su golman Petar Ristivojević i napadač Marko Petrović, koga su „Delije“ prozvale Batistutom srpskog florbola.

Finalna serija startuje u nedelju i igra se na tri pobede. Utakmica finala počinje u 16 časova, dok je borba za treće mesto zakazana za 17:30.

Rezultati polufinala plej-ofa:
Fbk Beograd – Fbk Pirati 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Fbk Pirati – Fbk Beograd 8:6 (3:1, 3:3, 2:2)
Fbk Partizan – Fbk Crvena zvezda 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Fbk Crvena zvezda – Fbk Partizan 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve