Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 13.02.2014.

10:43

Florbol: Zvezda bolja od Partizana

Osamnaesto kolo Prvenstva Srbije u florbolu obeležila je nova, četvrta uzastopna, pobeda Crvene zvezde nad Partizan om rezultatom 4:2.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Pirati su uz dosta muke savladali Beograd 6:5, a aktuelni šampion Dorćol zadržao je šanse za ulazak u plej-of pobedom nad kragujevačkom Šumadijom od 11:6.

Beograd pruža sve bolje partije u poslednje vreme i protivnicima je sve teže da stignu do bodova protiv „crveno-plavih“.

Iako su Pirati vodili većim delom meča, do samog kraja nisu mogli da budu sigurni da li će osvojiti sva tri boda. Ipak, Beograd nije uspeo da stigne do izjednačenja i Pirati su, najviše zahvaljujući odličnom Ivanu Bogdanoviću, zadržali prvo mesto na tabeli i prednost u odnosu na Crvenu zvezdu.

Partizan je prvu trećinu rešio u svoju korist zahvaljujući golu Milana Krstića. Prednost Partizana duplirao je Miša Kapetanović i činilo se da će „crno-beli“ doći do prve pobede u derbiju u ovoj sezoni. Ipak, igrači Crvene zvezda su do kraja drugog dela igre uspeli da stignu do prvog gola, a potom u poslednjem periodu i do potpunog preokreta. Tri gola za „crveno-bele“ postigao je Marko Petrović, a jedan Strahinja Avramović.

Dorćol i Šumadija su odigrali otvorenu utakmicu u Kragujevcu, pa je viđeno čak 17 golova. Dorćol je tako ostao u igri za četvrto mesto. O poslednjem učesniku plej-ofa odlučivaće međusobni duel Beograda i Dorćola koji se igra u poslednjem kolu.

Naredno kolo igra se u nedelju 16. februara.

Rezultati 18. kola:

Beograd – Pirati 5:6 (1:2, 2:3, 2:1)
Partizan – Crvena zvezda 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)

Šumadija – Dorćol 6:11 (3:5, 2:3, 1:3)

Tabela:

1. Pirati 07 48

2. Crvena zvezda 47

3. Partizan 31

4. Beograd 17

5. Dorćol (-1) 15

6. Šumadija (-1) 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve