Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 06.02.2014.

16:40

Florbol: Pobeda Srbije za kraj

Nakon šest odigranih kvalifikacionih turnira poznati su svi učesnici Svetskog prvenstva u florbolu koje će se održati u Geteborgu krajem godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To su Švedska, Finska, Švajcarska, Češka, Letonija, Norveška, Danska, Nemačka, Rusija, SAD, Kanada, Estonija, Slovačka, Japan, Koreja i Australija.

Naša reprezentacija bila je u grupi sa Švajcarskom, Estonijom, Slovačkom i Belgijom i nije uspela da se kvalifikuje za SP. Zabeležena su tri poraza protiv Švajcarske, Estonije i Slovačke, i pobeda protiv Belgije.

Odlučujući je bio poraz protiv Slovačke od 6:3, koja se kvalifikovala na SP kao trećeplasirani iz naše grupe.

Reprezentacija Srbije, koja se sastoji od naših igrača koji florbol igraju u Švedskoj, Češkoj, Slovačkoj i Švajcarskoj (svega 6 od 20 igrača igra u Srbiji) je pružila dobre partije protiv svih protivnika, ali je bilo očigledno da je nedostajala uigranost i spremnost pojedinih igrača.

Najbolji u redovima naše reprezentacije ponovo su bili golman Peter Novaković i napadač Alexander Zorić. Aleksander Zorić je i ovaj put, kao i pre dve godine u Sloveniji, bio najbolji strelac i izabran u All-star tim turnira.

Igrači koji su branili boje Srbije:

Golmani: Peter Novakovic, Saša Adžić, Petar Ristivojević

Bekovi: Marko Stožinić, Ivan Radovanov, Boban Stojanović (K), Robert Gocić, Stefan Nikolić, Strahinja Avramović, David Vučković.

Napadači: Alexander Zorić, Vladimir Miškovic, Stevan Arsić, Darien Banda, Milan Jakšić, Alexander Milovanović, Nemanja Nikolić, Marko Rajčić, Marko Gajdaš.

Rezultati:
Srbija – Slovačka 3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Estonija – Srbija 7:2 (1:1, 3:1, 3:0)
Srbija – Švajcarska 0:12 (0:3, 0:2, 0:7)
Belgija – Srbija 3:7 (1:2, 0:1, 2.4)

Tabela:
1. Švajcarska 8
2. Estonija 6
3. Slovačka 4
4. Srbija 2
5. Belgija 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve