Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 28.08.2012.

13:47

Nemačko slavlje od 500.000 evra

Nemački hokejaši na travi osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Londonu proslavili su na zabavi koja je na kraju koštala 500.000 evra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Proslava zlata upriličena je 11. avgusta na luksuznom kruzeru usidrenom na ušću Temze, koji je Nemački hokejaški savez unajmio od kompanije Dajlman.

Zabava se toliko izmakla kontroli da je Savez od vlasnika broda dobio račun za štetu u visini od pola miliona evra. Zanimljivo je da godišnji budžet vladajućeg tela nemačkog hokeja iznosi nešto više od dva miliona.

U pitanju je brod sa pet zvezdica, koji je napravljen od veoma kvalitetnih materijala, tako da bilo kakva šteta može da bude veoma skupa“, rekla je portparolka kompanije Dajlman Kornelija Knajsl.

Proslavi na brodu prisustvovalo je 350 zvanica, a najveća šteta pričinjena je na delovima koji su napravljeni od veoma kvalitetnog drveta, koji su izgrebani i oštećeni opušcima od cigareta, ali i staklima, od kojih su mnoga razbijena. Popravljanje štete trajaće šest dana, a pošto svaki dan kada se brod ne koristi stoji 75.000 evra, dolazi se do cifre od pola miliona evra.

Zvaničnici Nemačkog hokejaškog saveza su, pre nego što su čuli iznos kazne, pristali da je plate, ali kada im je ispostavljen račun najavili su tužbu protiv kompanije koja je vlasnik broda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

4 d

U fokusu

Vidi sve