Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 13.09.2022.

08:30

Vilson izviždan, pa poražen – Sijetl kaznio Denver

Poslednji meč prvog kola NFL-a završen je pobedom Sijetl Sihoksa nad Denver Bronkosima rezultatom 17:16.

Izvor: SN

Autor: SN

Vilson izviždan, pa poražen – Sijetl kaznio Denver
AP Photo/John Froschauer

Rasel Vilson je posle deset godina igranja u Sijetl Sihoksima (sa njima bio i šampion 2014. godine) otišao u redove Denver Bronkosa.

Kako je stigao na "Century Link" tako je od ljudi koji su ga nekada podržavali dobio salve zvižduka i po koju uvredu, a Sihoksi su odmah na startu postigli tačdaun.

U prvoj četvrtini smo videli odgovor Bronkosa, doduše preko fild gola, ali su nakon poentiranja kikera Brendona Mekmanusa smanjili na 7:3 i to je bilo važno za goste iz Kolorada.

Odmah u nastavku je Sijetl odgovorio šutem za tri poena za 10:3, da bi Vilson pronašao Džerija Džudija u pravom momentu i Bronkosi stižu do izjednačenja, da bi već u narednom drajvu stigla kazna.

Sihoksi nošeni "12-icom" dolaze do novog poentiranja pošto tačdaun postiže Kolbi Parkinson, a Mekmanus novim šutem za tri poena smanjuje na 17:13.

U drugom poluvremenu nije bilo ni blizu toliko akcije, a Bronkosi su samo jednim šutem za tri poena uspeli da smanje razliku i upišu poraz rezultatom 17:16.

Ovo je definitivno iznenađenje koje su Sijetl Sihoksi priredili već u prvom kolu, Đino Smit je imao 195 jardi pasom uz 2 tačdauna, Rašad Peni je istrčao 60, a Disli i Parkinson su se sa 43 jarda hvatanjem istakli.

U redovima Denvera, Vilson je bio na 29 tačnih dodavanja od 40 uz 345 jardi, Melvin Gordon je trčanjem osvoji 58, a Džavonte Vilijams 43 (uz 65 posle hvatanja), dok se od hvatača Džeri Džudi istakao sa 102 jarda, Kortlend Saton 72.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve