Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 29.04.2022.

08:35

Voker prvi pik, defanzivci dominirali na NFL draftu

U Las Vegasu je prošle noći održan NFL draft na kom su pravo prvog pika imali Džeksonvil Džeguarsi kao najlošiji tim prethodne sezone.

Izvor: SS

Autor: SS

Voker prvi pik, defanzivci dominirali na NFL draftu
Foto: Profimedia

Oni su drugu godinu uzastopno imali pravo prvog izbora, a ovog puta odlučili su se za defanzivnog enda Trevona Vokera sa Džordžije. U pitanju je snažan, ali i veoma visok obarač koji se podjednako dobro snalazio i u obaranju protivničkih kvoterbekova, ali i trkača.

"Definitivno sam spreman za to da budem prvi pik. Ima mnogo očekivanja, ali ovo je samo fudbal za mene. Nastaviću da radim ono što sam radio, daću sve za fudbal jer to volim da radim i neću praviti sebi pritisak veći nego što je potrebno“, rekao je Trevon Voker u toku ceremonije.

Generalno, defanzivci su dominirali na ovom draftu, jer su u prvih pet pikova bili samo igrači iz odbrane.

Drugi je izabran Ejdan Hačinson iz Mičigena i to od strane Detroit Lajonsa.

Hjuston Teksansi su kao treći uzeli kornerbeka Dereka Stingla sa LSU univerziteta, a na istoj poziciji kao četvrti odabran je Amad Gardner od strane Njujork Džetsa.

Peti pik bio je još jedan defanzivni end Kejvon Tibodo sa Oregona i on će igrati u Njujork Džajantsima, zatim je prvi igrač iz ofanzivne linije Ikem Ekvonu otišao u Karolina Panterse.

Kao sedmi je Ivan Nil iz Alabame otišao takođe u Džajantse, a sledeći je Drejk London završio u Atlanta Falkonsima.

Prvih 10 pikova kompletirali su Čarls Kros u Sijetl Sihoksima i Geret Vilson, novi hvatač Njujork Džetsa.

Interesantan je i pik Pitsburg Stilersa koji su sa domaćeg univerziteta izabrali kvoterbeka Kenija Piketa i on će konkurisati za mesto startera sa Mičelom Trubiskim, nakon što se legendarni Ben Rotlisberger penzionisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve