Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 08.02.2021.

00:00

Tampa Bej razbio Kanzas – Brejdijeva 7. titula! VIDEO

Novi šampioni NFL-a su Tampa Bej Bakanirsi koji su u 55. Superboulu na svom terenu razbili aktuelne šampione Kanzas Siti Čifse sa 31:9 ( (7:3, 14:3, 10:3, 0:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Tampa Bej razbio Kanzas – Brejdijeva 7. titula! VIDEO
Foto: Profimedia/Mike Ehrmann

Ispisana je istorija američkog fudbala, ali i kompletnog svetskog sporta, jer je Tom Brejdi stigao do svoje 7. šampionske titule u karijeri!

Naravno, to nikome nije uspelo u NFL, a osim što ga sada izvesno svi smatraju za najvećeg igrača ovog sporta, sa razlogom je u igri i za najboljeg sportistu stih vremena.

Bakanirsi su osvojili titulu prvi put posle skoro dve decenije, a do nje su došli neočekivano lako, budući da su važili za blage autsajdere pre ovog susreta.

Aktuelni šampioni, Patrik Mahoms i toliko hvaljeni napad Kanzasa koji je dominirao kroz celu sezonu, potpuno je podbacio i odigrao katastrofalno loše kada je to bilo najpotrebnije. I dobili su ozbiljan udarac od kog će se teško oporaviti.

Mahoms nikada do sada u karijeri nije odigrao utakmicu bez tačdauna. To dovoljno govori da je potpuno podbacio kao i ceo tim Kanzas Sitija.

Posle uvodnih nekoliko propuštenih napada na obe strane, Kanzas je poentirao sa tri poena, a onda Tom Brejdi odgovorio tačdaunom za Roba Gronkovskog.

Čifsi nikako nisu uspevali da pronađu konekciju, te su često pantovali, a Bakanirsi su sve više "mleli" rivala, kako trčanjem, tako i dodavanjima posle "plej-akcija".

Tako su došli do jednog jarda od protivničke end zone, ali iz je Kanzas zaustavio! I činilo se da bi tu Kanzas mogao da prevagne, ali napad se nikako nije pojavljivao.

Ništa od najboljeg napada lige nismo videli, defanzivni linijaši su "gušili" Mahomsa, koji i kada je pronalazio saigrače, oni su ispuštali lopte.

Tampa Bej je došao do nove prilike, a tada smo videli nekoliko sudijskih odluka o kojima će se dugo pričati. Naime, Tajron Metju je presekao loptu Brejdija, ali je dosuđeno držanje na drugoj strani terena.

I pored toga je odbrana zaustavila nalet Tampe, koja je morala da šutira za tri poena, ali je i tada dosuđen prekršaj na liniji "skrimidža"!

Ta dva poklona Brejdi ne propušta da kazni, a i ovog puta je egzekucija bila preko Gronkovskog za 14:3.

Šampioni ni tada nisu uspevali da se povežu, već su pred kraj prvog poluvremena stigli do samo nova tri poena, umesto tačdauna.

I ostavili dovoljno vremena na drugoj strani da rival ponovo poentira.

Zapravo, trener Čifsa Endi Rid je želeći da obezbedi novi napad Mahomsu tražio tajm-aute, čime je Brejdiju omogućio da šest sekundi pre kraja uposli Antonija Brauna za novi tačdaun – 21:6!

Kanzas je imao prvi napad u drugom poluvremenu, krenuo je dobro, ali opet – tri poena...

Brejdi na tri poena nije pristajao, već je nemilosrdno "gazio", a novi tačdaun stigao je preko Lenarda Furneta prelakim trčanjem za 28:9.

I iako je do kraja bilo ostalo još jedna i po četvrtina, tu je meč već bio slomljen, što je bilo jasno svima na stadionu na Floridi.

Mahoms je bio potpuno odsutan, sa izgubljenim pogledom u daljini, dok njegovi hvatači su nemilice ispuštali lopte. To, zaista, niko nije očekivao.

Tampa Bej je stigao do još jednog fild gola i već krajem treće četvrtine je bio postavljen konačan rezultat.

Poslednja deonica je bila puko odrađivanje posla i mučenje za jedne, odnosno, uživanje za druge igrače.

Jedno je sigurno – istorija je ove večeri ispisana.

Brejdi je ukupno prebacio 201 jard sa 21 kompletiranim dodavanjem iz 29 pokušaja. Bacio je tri tačdauna, a jedan je istrčao Furnet koji je ukupno sakupio 135 jardi.

Gronkovski je imao 67 uz dva tač dauna, a Braun jedan TD i 22 jarda.

Mahoms je prebacio 270 jardi, ali sa 26 uspešna dodavanja iz čak 49 pokušaja, bez tačdauna prvi put u karijeri i sa dva presečena pasa, uz još tri izgubljene lopte u daunovima.

Na nivou je bio Trevis Kelsi sa 133 jardi, dok su ostali plejmejkeri "poglavica" potpuno podbacili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve