Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 25.01.2021.

08:15

Čifsi zakazali duel sa Baksima – Mahoums na Brejdija na Superboulu!

Aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi su rezultatom 38:24 porazili Bafalo Bilse i odlaze na Superboul.

Izvor: SN

Autor: SN

Čifsi zakazali duel sa Baksima – Mahoums na Brejdija na Superboulu!
AP Photo/Reed Hoffmann

Povreda palca leve noge nije naivna povreda, ali isto tako nije prepreka na koju se Patrik Mahoums obazirao.

Najskuplji sportista planete je vodio svoj tim do Superboula pobedivši Bafalo Bilse sa 38:24, a on je bacio čak 325 jardi, 3 tačdauna i 0 intersepšna.

Aktuelni šampioni nisu najbolje počeli meč, pošto je Bafalo prvu četvrtinu dobio sa 9:0 i nagovestio da će biti "krvava" borba za odlazak na Superboul.

Ipak, razigrali su se domaći igrači. Poslao je Mahoums nekoliko odličnih dodavanja, vratio samopouzdanje i onda Mikol Hardmen postiže tačdaun za 6:9, pa potom tačdaun postiže Vilijams i Eler nakon njega, pa su Čifsi na poluvremenu vodili sa 21:12.

Neće se Čifsi tek tako prepustiti utakmici, niti će se Bilsi povući. Ipak, u drugom poluvremenu, Mahoums je dva puta pogodio omiljenu metu, tajt enda Trevisa Kelsija i ta dva tačdauna rešila su utakmicu.

Tako su Kanzas Siti Čifsi po drugi put u dve godine stigli do Supreboula, samo će ove godine igrati u Tampi, protiv Tampa Bej Bakanirsa.

Ovo je prvi put u istoriji NFL da jedan tim igra Superboul na svom stadionu i zbog toga će utakmica biti dodatno interesantna.

Još od Toma Brejdija i 2005. godine se nije desilo da jedan tim dva puta osvoji Lombardijev trofej – da li će to izabranicima Endija Rida poći od ruke?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve