Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 16.02.2019.

22:01

Kraj Kepernikove "sapunice" – borac protiv rasizma se nagodio sa NFL

Nekadašnji kvoterbek San Franciska Kolin Kepernik, koji je verovao da nema ugovor u NFL zbog protesta oko rasizma, našao je zajednički jezik sa čelnicima lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Kraj Kepernikove
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Kepernik je dospeo u žižu javnosti kada je javno protestovao zbog rasne nejednakosti u SAD, a svoje nezadovoljstvo je iskazao klečanjem za vreme intoniranja himne, kao i podizanjem pesnice u vis.

Tridesetjednogodišnji igrač nema tim od marta 2017, a i sam je verovao da postoji zavera vlasnika NFL franšiza kao i čelnika lige da on ne sme da dobije ugovor u bilo kojoj od 32 ekipe.

Kako je objavljeno, pravni zastupnik Kolina Kepernika i zastupnici NFLa našli su zajednički jezik nakon višemesečnih razgovora. Kako se dalje navodi, ishod neće biti objavljen zbog potpisanog ugovora o poverljivosti i neće biti daljih izjava na ovu temu ni od strane lige ni od strane igrača.

Erik Rid, defanzivac Karolina Pantersa, bio je prvi igrač koji je pružio podršku Keperniku i on se takođe nagodio sa ligom, a čelnici lige su izjavili da im je drago da Rid ima novi posao i da se nadaju da će ista sudbina snaći i Kepernika.

Već se uveliko priča o dogovoru koji je Kepernik napravio sa ligom, neke priče idu toliko daleko da se spominju cifre od 50 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve