Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 17.12.2018.

09:55

Iglsi šokirali Remse, Petsi prvi put u vajld-kardu od 2009.

Aktuelni NFL šampion Filadelfija Iglsi priredili su jedno od najvećih iznenađenja ove sezone pobedom nad Los Anđeles Remsima 30:23 u Kaliforniji.

Izvor: AK

Autor: AK

Iglsi šokirali Remse, Petsi prvi put u vajld-kardu od 2009.
Foto: Getty images

Nik Fols je 270 jardi predvodio Iglse koji su tačdaune postizali trčanjem – dva Vendel Smolvud i jedan Džon Adams.

Iglsi su sedmom pobedom u sezoni zadržali matematičke šanse da se domognu plej-ofa u poslednje dve nedelje regularnog dela sezone.

To im je omogućio debakl Dalas Kaubojsa protiv Indijanapolis Koltsa 23:0, pa Iglsi imaju samo pobedu manej od Teksašana.

Nezaustavljiv je bio Marlon Mek sa 139 jardi i dva istrčana tačdauna. U igri su i Redskinsi koji savladali Džeksonvil 16:13 pa imaju identičan učinak kao "Orlovi".

Da je stigla nova era pokazali su i Nju Ingland Petriotsi koji će zbog poraza od Pitsburga 17:10, a uz pobedu Hjustona nad Džetsima 29:22, najverovatnije prvi put od 2009. igrati u vajld-kard nedelji plej-ofa.

Petsi i dalje mogu do drugog mesta u konferenciji, ali osim pobede nad Bilsima i Džetsima u poslednja dva kola, neophodna su im i dva poraza Teksansa od Tajtensa i Koltsa.

Ben Rotlizberger je bacio po dva TD i presečena pasa za Stilerse, a Tom Brejdi po TD i intersepšn za Petse, dok je Džejlen Semjuels osvojio 142 jarde za Pitsburg nakon što je u prethodna četiri nastupa imao ukupno 33.

Teksanse je do drugog mesta u konferenciji predvodio tandem Votson-Hopkins sa po dva tačdauna, drugim na dva minuta pre kraja za preokret u Njujorku.

Čikago Bersi su pobedom nad velikim rivalom Grin Bej Pekersima 24:17 osvojili Sever NFC i izborili prvi nastup u plej-ofu posle osam godina.

Mičel Trubiski je bacio dva TD, a Džordan Hauard istrčao jedan za preokret nad Pekersima u poslednjoj četvrtini.

S druge strane, Pekersi su nakon ubedljive pobede Minesote nad Majamijem 41:17 drugu sezonu u nizu ostali bez doigravanja.

Vajkingse je nosio Delvin Kuk sa 136 jardi i dva istrčana TD, dok je Kirk Kazins bacio dva tačdauna.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve