Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 30.06.2018.

14:42

SAAF: Počinje rasplet u prvoj ligi Srbije

SPORT KLUB Prva liga Srbije u američkom fudbalu ulazi u svoju završnicu.

Izvor: B92

Autor:B92

SAAF: Počinje rasplet u prvoj ligi Srbije
Foto: SAAF

Ovog vikenda na programu su dva polufinala: aktuelni šampioni Wild Boarsi u Kragujevcu igraju protiv Blue Dragonsa, dok će u Beogradu SBB Vukovi biti domaćini inđijskoj ekipi Meridian Indians. Oba meča igraju se u subotu, 30. juna.

Četiri pomenuta tima stigla su do same završnice i najuzbudljivijeg dela takmičenja kojem prethodi veliko finale, popularni Serbian Bowl. Wild Boarsi su do sada jedini neporaženi tim u Srbiji i praktično im se nema šta zameriti. Odigrali su ujednačeno čitavu sezonu, ostvarili maksimalan učinak, dali preko 300 poena protivnicima, napadačkoj postavi predvođenoj sjajnim kvoterbekom Daltonom Oliverom malo ko može da parira, dok im je odbrana druga po efikasnosti.

Vukovi su jedini gubitak pretrpeli u večitom derbiju upravo od Kragujevčana. Nedavno su se, posle dužeg „posta“, dočepali već jednog trofeja, u regionalnom CEFL Kupu, ali njihov glavni cilj je povratak u finale i napad na titulu državnog prvaka koji čekaju od 2014. godine.

Ekipa iz Inđije je mnogo muke zadala gotovo svim protivnicima. Njih naročito ističe odbrambena igra, te se tako i statistički mogu svrstati u ekipu s najboljom defanzivom koja je do sada primila svega 77 poena iz osam mečeva, a čak četiri ekipe ostavila je „na nuli“ — bez ijednog datog tačdauna.

Zmajevi za sobom vuku prilično oscilirajuću igru — nakon neočekivano lošeg starta, dogodile su se kadrovske i igračke promene u klubu, i od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom. Uspon forme ogleda se i u tri uzastopne pobede, od kojih je poslednja ostvarena u Jagodini, protiv ekipe Black Hornets, od koje su izgubili na startu prvenstva. Tako su Dragonsi praktično iz dalje trke izbacili tim koji je na tabeli pre plej-ofa bio bolje plasiran od njih.

Sve četiri ekipe imaju jak motiv da se bore za plasman u finale. Jasno je — ulog za sve njih je ogroman. Divlji veprovi brane titulu šampiona, ali uprkos „glatkoj“ sezoni, pokazali su određenu ranjivost, naročito u kontroli odbrane. Vukovi žele da se posle dve godine ponovo bore za naslov prvaka, za šta su angažovali novog igrača iz SAD, sjajnog Korija Batlera Berda, koji igra na poziciji vajd-risivera / kornerbeka.

Indiansi su svojom igrom dokazali da više nego ikad pre imaju šansu da zaigraju u finalu, pre svega zahvaljujući odličnom spoju malobrojnih iskusnih i većim delom mladih i talentovanih igrača koji su praktično novi nosioci tima i koji su bez ustezanja „pokazali zube“ trofejnijim ekipama, kakvi su Veprovi i Vukovi.

Blue Dragonsi su željni dokazivanja, a dueli protiv Wild Boarsa uvek su puni naboja i emocija, polako stvarajući novo sportsko i uzbudljivo rivalstvo za sve poklonike ovog sporta u Srbiji. S tim u vezi, dosadašnji ishodi i stanje na tabeli nisu nikakvo merilo favorizovanja, jer tamo gde strast postaje temelj, sve drugo može da se briše.

Oba meča igraju se od 17 časova, kako je već naznačeno, u subotu 30. juna. Wild Boarsi i Blue Dragonsi igraju na Stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu, a SBB Vukovi i Meridian Indiansi na terenu FK BASK, na Carevoj ćupriji.

Prvak Srbije biće poznat već narednog vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve