Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 16.04.2018.

23:12

CEFL: "Usijane" end zone na startu šampionata

U Sport Klub CEFL Šampionatu, tokom vikenda, odigrano je prvo kolo u obe konferencije.

Izvor: B92

Autor:B92

CEFL:
Photo by Jim McIsaac/Getty Images

U subotu, na otvaranju Istočne konferencije, Kragujevac Vajld Borsi gostovali su Koč Remsima u Istanbulu. Utakmica je obilovala poenima, a timovi su se smenjivali u vođstvu.

Vajld Borsi su imali prvi napad, ali nisu osvojili mnogo jardi. Nakon ispucavanja, specijalni tim se ponovo domogao lopte na delu terena turskog tima. Kvoterbek Dalton Oliver utrčao je u end zonu sa 2 jarda za prve poene.

Domaćini su odgovorili kratkim dodavanjem Dejvida Vipla do Džavonte Hensa, koji je stameni univerzalac pretvorio u dobitak od 50 jardi. Hvatač Kan Ozer uhvatio je još jedan pas Vipla za lako izjednačenje.

Lopta se vratila u posed Kragujevčana i tada odlični raning bek, Džošua Kezada, osvaja 15 jardi iz par trčanja, a Oliver pronalazi Strahinju Stepovića duboko u end zoni.

Ofanzivci Remsa teško pomeraju lance u narednom napadu, ali onda Vipl istrčava iz džepa i prebacuje loptu do svog trkača, Tahe Čokadara. Ovaj žuri niz teren i krade 40 jardi pre nego što ga odbrana izgurava u aut blizu crvene zone. Nakon par kratkih akcija, isti igrač zaključuje drajv trčanjem za tačdaun i novo poravnanje rezultata.

Srpski tim odgovara preko Kezade, koji munjevito pretrčava 59 jardi kroz celu odbranu za novo vođstvo. U narednom drajvu Remsa, nakon par kratkih trčanja, Vipl ponovo dodaje prvo do Čokadara, pa konačno do Ozera u end zoni, za treće izjednačenje.

Pre poluvremena, tajt end Stefan Đurić je pouzdana opcija za Olivera u nekoliko akcija i lopta je na liniji od 30 jardi od gola Remsa. Uz istek vremena, defanzivci jure Olivera iz džepa, on pokušava da pronađe hvatačke opcije u end zoni, ali njegov pas biva presečen.

Nakon pauze, Remsi prvi imaju loptu i snažno guraju napred. Vipl pronalazi otvorenog Hensa, koji dovodi svoj tim u prvo vođstvo na utakmici.

Tokom kikofa koji je usledio, specijalni tim Kragujevčana sporo reaguje i Remsi osvajaju loptu u crvenoj zoni Vajl Borsa. Nakon tri trčanja, Čokadar probija ravan linije poentiranja za razliku od dva tačdauna.

Vajld Borsi osećaju pritisak i lopta je ponovo kod Kezade, koji pretrčava 25 jardi. Nekoliko uspešnih akcija kasnije, on se probija kroz gužvu na gol liniji za smanjenje rezultata. Ovo kao da je prenulo i odbranu Vajld Boarsa, koja zaustavlja naredni napad domaćeg tima.

Posed lopte ponovo osvaja srpski tim, a Kezada priređuje šou hvatanjem za 15 jardi, koji slede dva trčanja, oba za dvocifreni broj jardi. Konačno, on trči za tačdaun od 12 jardi i dovodi Kragujevčane u vođstvo od 1 poena razlike.

Ni Remsi se ne predaju, te u narednom kikofu vraćaju loptu do polovine terena, a zatim napreduju kratkim akcijama. Vipl efektno realizuje drajv trčanjem za tačdaun od 25 jardi.

Ponovo Vajld Borsi pokušavaju da izjednače, ali Oliver biva sekovan za gubitak od 20 jardi. Prilikom ispucavanja, snep je previsok i lopta završava u njihovoj end zoni, gde je hvataju defanzivci Remsa za tačdaun kojim uvećavaju razliku.

Sve manje sekundi preostaje dok Vajld Borsi napreduju u narednom napadu. Konačno, Đurić hvata poslednji tačdaun i utakmica se završava rezultatom 47-41.

I pored ovog poraza, Vajld Borsi nisu izgubili šanse za prolazak u finale. Svoju narednu utakmicu oni igraju za dve nedelje u Kragujevcu, kada moraju da pobede Moskovske Patriote što većom razlikom.

U nedelju, u Pragu, domaći Blek Pantersi ugostili su dobro poznatog protivnika, Svarko Rejderse, u Zapadnoj konferenciji Sport Klub CEFL Šampionata.

Od samog starta, bilo je očigledno da je austrijski tim došao po pobedu. Precizna dodavanja kvoterbeka Šona Šeltona približavala su njegov tim branjenom prostoru. On okončava drajv povezujući se sa Danielom Zaurerom za poentiranje od 15 jardi.

I nakon toga Rejdersi nastavljaju da dodaju poene na semafor. U narednom napadu Šelton je nastavio gde je stao sa kratkim dodavanjima, ali je ovog puta sam poentirao trčanjem od 7 jardi.

Hvatajući naredni kikof, brzi trkač Blek Pantersa, Vilijam Jang, ispustio je loptu, ali je hitro prihvatio, pretrčavši zatim celu odbranu nedodirnut, za tačdaun od 93 jarda i smanjenje razlike.

Šeltona nije poremetila greška njegovog specijalnog tima. Požurio je da završi sledeći drajv pronašavši Adriana Placgumera u zaleđu odbrane za poentiranje od 57 jardi.

Blek Pantersi su bili nemoćni da urade nešto više u sledećem napadu, pa je njihova ispucana lopta završila blizu gol linije protivnika. Šelton je ponovo preuzeo komandu nad svojim napadom, ali uputio je nesmotren pas u stranu. Lopta je završila u end zoni, a Tomaš Svoboda je poentirao tačdaunom iz odbrane.

Ni to nije bilo dovoljno za buđenje napada domaćina, što koristi šuter Rejdersa, Tomas Pihlman, dodajući još 3 poena na konto svog tima. U sledećem drajvu, Šelton se povezuje sa Sandrom Placgumerom, koji je odmakao svom čuvaru i uhvatio loptu za poentiranje od 30 jardi.

Brzi tempo iz prvog poluvremena kao da je umorio napade. Nastavak utakmice je sporiji, ali odnos snaga ostaje isti. Odbrana Rejdersa otima loptu od hvatača češkog tima, a lajnbeker Filip Margrajter je preuzima na polovini terena i napreduje do 5 jardi Blek Pantersa. Šelton se ušunjava u end zonu za novo poentiranje.

Do kraja utakmice, Pihlman pogađa još dva fild gola, a Blek Pantersi smanjuju razliku trčanjem Janga za tačdaun od 8 jardi. Rezultat na kraju utakmice iznosi 21-44.

Impresivna lekcija aktuelnih šampiona pokazuje da će i u novoj sezoni oni biti favoriti. Za dve nedelje, poljski Vroclav Pantersi suprotstaviće im se u Insbruku, u pokušaju da se revanširaju za tesan poraz iz prošlogodišnjeg šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

2 d

U fokusu

Vidi sve