Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 15.03.2018.

12:17

Plavi zmajevi: Popunili smo sve rupe iz prošle sezone

Za desetak dana počinje nova sezona američkog fudbala u Srbiji, a velike ambicije imaju beogradski Plavi zmajevi (Blue Dragons).

Izvor: AK

Autor: AK

Plavi zmajevi: Popunili smo sve rupe iz prošle sezone
Foto: SAAF

Kao i prošle sezone, u konkurenciji je osam timova, a osim Zmajeva tu su još Kragujevac Wild Boars, Beograd SBB Vukovi, Inđija Meridian Indians, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Jagodina Black Hornets, Kikinda Mammoths i Bor Golden Bears.

Zmajevi su prošle sezone bili četvrti sa skorom 4-3, a u vajld-kard rundi plej-ofa poraženi su od Inđija Indijansa 35:28.

"Uzbuđen sam zbog ove sezone, imamo dobro jezgro sa povratnicima i novajlijama, igračima koje smo želeli i koji su nam bili potrebni. Sviđa mi se ono što sam video tokom predsezone. Tokom prošle smo osećali da nam nedostaje nekoliko delova slagalice, a sada osećamo da smo popunili te rupe. Sezonu počinjemo na našem terenu, što je prednost, očekujem dobru utakmicu za sve", kaže trener Zmajeva Džejms Fajed za B92.

Zmajevi novu sezonu počinju na svom terenu protiv Legionara iz Sremske Mitrovice, u subotu 24. marta.

"Momci su želji fudbala, nadam se da će to i pokazati već na prvom meču. U odnosu na prošlu sezonu milim da nam je tim igrački sazreo.Ipak je prošle sezone instaliran novi sistem igre sa dosta novih igrača i narano novim vođom napada. Jednostavno su se kockice sada sklopile. Takođe imamo iskusnije i bolje importe ove sezone. Očekujemo dobru sezonu", rekao je član UO Plavih zmajeva Valentino Stojiljković.

Zmajeve je ovog proleća pojačao britanski reprezentativac Nejtan Vilis, defanzivni bek stigao je sa prestižme sportske akademije u Bristolu.

Osim njega, odbranu je pojačao i Amerikanac Majkl Kembel, koji je još u decembru stigao iz Pančevo Pantersa, gde je proveo prethodne dve sezone.

U međuvremenu, stiga je i Ričard Simons sa Floride, koji igra na pozicijama defanzivnog tekla i ofanzivnog garda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve