Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 22.01.2018.

08:04

NFL: Filadelfija sa Nju Inglandom u Superboulu

Ekipa Filadelfija Iglsa igraće protiv Nju Ingland Petriotsa u 52. Superboulu za dve nedelje u Mineapolisu.

Izvor: AK

Autor: AK

NFL: Filadelfija sa Nju Inglandom u Superboulu
Foto: Getty images

Iglsi su razbili Minesota Vajkingse 38:7 i tako sprečili da prvi put u istoriji SB neki tim bude domaćin na svom terenu.

"Vikinzi" su poveli pred oko 70.000 domaćih navijača u Filadelfiji, a onda su doživeli katastrofu. Sa tri tačdaun pasa Nik Fols je predvodio Iglse do prvog SB posle 13 godina i šanse za revanš Petsima za poraz iz 2005.

Iglsi na Superboul čekaju od 1960. godine, a retko ko ih je video u finalu nakon što se povredio kadidat za MVP Karson Venc krajem sezone, uprkos najboljem skoru u konferenciji.

Fols je "uskočio" i kao da prethodne sezone nije bio poslednji u diviziji Istok NFC, nastavio je tamo gde je njegov prethodnik stao i sa 15-3 doveo Iglse do borbe za titulu.

Najbolji meč odigrao je u najbitnijem trenutku, finalu NFC protiv Vajksa čiju je odbranu bukvalno "razbio" na delove. Bacio je 352 jarde, kompletiravši 26 od 33 pasa.

A počelo je idealno za goste. Devet tečnih akcija za 75 jardi, a onda pas Kejsa Kinama za Kajla Rudolfa iza leđa lajnbekera Nađija Guda i zbunjene odbrane Iglsa.

Međutim, to je bila prva i poslednja loša stvar koji su defanzivci Iglsa uradili na meču. Samo četiri minuta kasnije Patrik Robinson preseca loptu Kinamu i vraća tačdaun od 50 jardi i Iglsi počinju da "lete".

Meč je bio rešen do poluvremena, Legeret Blant trčanjem od 11 jardi preokreće rezultat, potom Fols baca sjajan TD od 53 jarde za Alšona Džeferija, a tačku u poslednjoj sekundi stavlja Džejk Eliot fild-golom za 24:7.

Ilgsi u poslednja dva perioda postižu još po jedan TD, Fils prvo pronalazi Torija Smita za 41 jard, a onda još jednom Džeferija za konačni nokaut Vajksa.

Džeferi je skupio 85 jardi uz dva uhvaćena TD, a Smit 69. Najviše je doprineo Zek Erc sa 93. Blant je uz istrčan TD osvojio 21 jard, dok je Džej Adžaji doneo 73 iz 18 nošenja.

S druge strane, Kinam je uz 271 jard i tačdaun za Rudolfa (jedino hvatanje na meču) imao dva presečena pasa, a u napadu ga je dostojno pratio samo Džerik Mekinon sa 40 istrčanih i 86 jardi hvatanjima.

Superboul LII između Nju Ingland Petriotsa i Filadelfija Iglsa na programu je 5. februara od 00:30 časova po našem vremenu. Budite uz B92.net i pratite najveći sportski spektakl na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve