Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 15.01.2018.

08:30

NFL: Ruki junak Džegsa, Vikinzi u poslednjoj sekundi

Ekipe Džeksonvil Džeguarsa i Minesota Vajkingsa plasirale su se u finala konferencija NFL plej-ofa.

Izvor: AK

Autor: AK

NFL: Ruki junak Džegsa, Vikinzi u poslednjoj sekundi
Foto: Getty images

Džeguarsi su u spektakularnom meču iznenadili Pitsburg Stilerse na Hajnc fildu sa 45:42, pa će u finau AFC konferencije igrati protiv Nju Ingland Petriotsa.

S druge strane, Vajkingsi su u poslednjem napadu postigli tačdaun za pobedu nad Nju Orleans Sejntsima 29:24 i duel sa Filadelfija Iglsima u finalu NFC.

Junak Džegsa bio je ruki raninbek Leonard Furnet koji je istrčao 109 jardi i tri tačdauna, dok je kvorterbek Blejk Bortles bacio 214 uz sjajnu igru u poslednjem kvartalu, nakon što je njegov tim ispustio 21:0 s početka drugog perioda.

Ben Rotlisberger je bacio pet TD pasova, dva za sjajnog Antonija Brauna, primakli su se prvo na 28:21, a potom na 42:35, ali nisu imali snage za preokret.

Sejntsi su u Minesoti uspeli da preokrenu 0:17 iz prvog poluvremena na 24:23 na 25 sekundi pre kraja, fild-golom Vila Luca. Međutim, i to je bilo dovoljno za domaćina da izbegne senzacionalan poraz.

"Vikinzi" su u poslednjih 25 sekundi odigrali najbolju akciju u sezoni, Kejs Kinam je bacio pas od 61 jarda za Stefona Digsa koji je uhvatio loptu ispred Markusa Vilijamsa i postigao tačdaun po isteku vremena za ogromno slavlje 73.000 navijača.

Digs je meč završio sa 137 jardi, Kinam sa 318, dok su po TD istrčali Latavijus Marej i Džerik Mekinon. S druge strane, Dru Bris je bacio 294 jarde i tri tačdauna, dva za Majkla Tomasa, ali je imao i dva presečena pasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve