Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 18.12.2017.

08:45

Džegsi sa beskućnikom do prvog plej-ofa od 2007.

Džejdon Mikens je glavna priča u američkim profesionalnim sportovima ove nedelje.

Izvor: AK

Autor: AK

Džegsi sa beskućnikom do prvog plej-ofa od 2007.
Foto: Getty images

Ovaj 23-godišnjak iz Los Anđelesa je do pre nekoliko meseci praktično bio beskućnik, a za vikend je postao junak Džeksonvila.

Džeguarsi su razbili Teksanse 45:7 za sedmu uzastopnu pobedu i prvi plasman u plej-of posle deset godina.

Blejk Bortles je bacio tri tačdauna, dva rezervnom risiveru koji je sezonu počeo bukvalno kao beskućnik. Mikens je ove sezone bio zadužen za vraćanje pantova, a zamenio je kao risiver povređenog Markiza Lija u prvoj četvrtini.

Uz dva TD je skupio 61 jard. On je ove nedelje otkrio da je tokom septembra i oktobra spavao u automobili na parkingu ispred stadiona dok je bio u trening postavi Džegsa. Radio je to da bi uštedio novac, jer nije znao koliko će se zadržati u gradu.

Svakako nije planirao da bude tu i u januaru, s obzirom da se ni najveći optimisti u Džeksonvilu nisu nadali plej-ofu posle deset godina, a nakon 22-74 u poslednjih šest sezona, što je najgori učinak u NFL.

Vikend je obeležio i povratak Arona Rodžersa na teren, bacio je tri tačdauna uz 290 jardi, ali imao i tri presečena pasa u porazu Pekersa od Pantersa 31:24. Kem Njutn mu je pokvario povratak dominacijom sa 242 jarde i četiri tačdauna, dva za Demijera Birda.

Džared God je bacio dva tačdauna, ali je Tod Gurli sa 152 istrčane jarde i tri tačdauna bio junak neočekivano dominantne pobede Remsa u Sijetlu sa 42:7. Tako su se Remsi prvi put od 2003. našli na vrhu Zapada NFC, nanevši najteži poraz Sihoksima u eri Peta Kerola, koja traje već osam sezona.

U obračunu dva spektakularna kvorterbeka, Petriotsi su savladali Stilerse 27:24 zahvaljujući sjajnoj sradnji Toma Brejdija i Roba Gronkovskog koja je donela 168 jardi. Pitsburgu nije pomoglo 117 jardi i TD Laveona Bela, jer su Dion Luis i Reks Barkhed istrčali po jedan za kontrolu igre i po zemlji.

Vajkingsi su ubedljivo savladali Bengalse 34:7 za titulu u diviziji Sever NFC konferencije. Kejs Kinam je bacio dva tačdauna uz 236 jardi, a Erik Kendriks vratio intersepšn za još jedan. Dominirali su i raninbekovi Latevijus Marej i Džerik Mekinon sa 242 jarda zajedno za 11-3 Vajksa.

Lišon Mekoj je sa 50 istrčanih jardi postao 30. igrač u istoriji NFL sa najmanje 10.000 jardi u karijeri, a postigao je i tačdaun u pobedi Bilsa nad Dolfinsima 24:16 za nastavak borbe za plej-of.

U istoj situaciji su i Kaubojsi nakon 20:17 protiv Rejdersa u Ouklendu. Dak Preskot je iskoristio četvrti daun za napredak na terenu koji je omogućio Denu Bejliju fild-gol za pobedu, nakon što je Derek Kar ispustio lptu nekoliko centimetara od gol linije, 31 sekund pre kraja.

Ilaj Mening je odigrao meč sezone sa 434 jarde i tri tačdauna, ali ni to nije pomoglo Džajantsima da izbegnu poraz od Iglsa 34:29. Nik Fols je fantastično zamenio povređenog Karsona Venca sa četiri tačdauna za "orlove" koji su preokrenuli -14 za 12-2 u sezoni.

Mark Ingram je istrčao dva tačdauna uz 151 jardi, uključujući TD trčanje od 50 jardi, za važnu pobedi Sejntsa nad Džetsima 31:19 i ostanak na prvom mestu na Jugu NFC uoči poslednja dva vikenda regularnog dela sezone.

Džo Flako je bacio i istrčao po TD te uz dominantnu odbranu režirao pobedu Rejvensa nad Braunsima 27:10 za opstanak u borbi za plej-of. S druge strane, Klivlend je na dva poraza od toga da postane tek drugi tim u istoriji lige sa sezonom 0-16.

Nakon 1-10 Najnersi su sada na 4-10. Džmi Garopolo je u poslednjim sekundima omogućio Robiju Guldu fild-gold sa 45 jardi za pobedu nad Tajtensima 25:23. Garopolo je meč završio sa rekordom karijere od 381 jardom uz tačdaun, za treću pobedu 49ersa u nizu.

AFC

NFC

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve