NFL: Brejdi bez TD oborio još jedan Farvov rekord

Iako nije uspeo da baci nijedan tačdaun, Tom Brejdi je još jednom ušao u istoriju NFL lige.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

NFL, 12. vikend:
Falkons – Vajkings 9:14
Rejvens – Lajons 44:20
Bils – Petriots 3:23
Bers – 49ers 14:15
Pekers – Bakanirs 26:20 pp
Džeguars – Kolts 30:10
Dolfins – Bronkos 35:9
Džets – Čifs 38:31
Tajtens – Teksans 24:13
Čardžers – Brauns 19:10
Kardinals – Rems 16:32
Sejnts – Panters 31:21
Rejders – Džajants 24:17
Sihoks – Igls 24:10

Utorak:
Bengals – Stilers

Petak:
Kaubojs – Redskins 38:14

Brejdi je imao samo presečen pas, u pobedi Petriotsa nad Bilsima 23:3. Junak je bio Reks Barkhed sa dva istrčana tačdauna.

On je uveo u istoriju Brejdija koji je 27. pot slavio protiv Bilsa, što je rekordan učinak nekog kvorterbeka nad jednim timom. Nadmašio je Breta Farva koji je 26 puta pobedio Lajonse.

Odbrana Vajkingsa je zaustavila Meta Rajana, a to je iskoristio Kejs Kinam sa dva tačdauna, drugim za Kajla Rudolfa početkom poslednjeg perioda, za 14:9 protiv Falkonsa i deseti trijumf "vikinga".

Tim iz Minesote je pobedio osmi put u nizu i nastavio trku sa Iglsima za najbolji učinak u NFC konferenciji.

Džo Flako je bacio dva, a Aleks Kolins istrčao još dva tačdauna za impresivnu napadačku predstavu Rejvensa i 44:20 protiv Lajonsa. Rejvensi su sedmom pobedom nastavili da prate Stilerse u borbi za plej-of.

Džeguarsi su lako savladali Koltse 30:10 uz dva tačdauna Blejka Bortlesa, te jedno TD trčanje Leonarda Forneta, za nastavak borbe za prvo mesto u diviziji sa Tajtensima.

Tim iz Tenesija je odgovorio važnom pobedom nad Teksansima 23:13, uz po tačdaun pasom i trčanjem Markusa Mariote. Džegsi i Tajtensi imaju po osam pobeda.

Pekersi su zabeležili drugu uzastopnu pobedu bez Arona Rodžersa, tek posle produžetka su slomili jedan od najgorih timova lige Bakanirse sa 26:20. Mejson Krozbi je fild-golom dva minuta pre kraja doneo dodatni period, a pobedu je "istrčao" Aron Džons.

Posle sedam uzastopnih poraza, 49ersi su stigli do druge pobede u tri meča. Nadigrali su Berse 15:14, preokretom u poslednjih 15 i po minuta, sa tri gola Robija Gulda. Za pobedu je pogodio četiri sekunde pre kraja.

Trevor Simijen bacio je tri intersepšna, od kojih su igrači Dolfinsa jedan pretvorili u tačdaun za ubedljivu pobedu 35:9. Džej Katler je bacio po dva tačdauna i presečena pasa, ali je na zemlji dominirao Kenjan Drejk sa 120 jardi i TD trčanjem.

Čifsi su ugrozili svoje mesto u plej-of drugim porazom od timova iz Njujorka. Posle Džajantsa, bolji od njih su bili i Džetsi sa 38:31. Domaćin je dominirao trčanjem, Džoš Mekauv je istrčao dva, a Bilal Paulej jedan TD za tek četvrtu pobedu "raketa".

Američki fudbal