Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 30.10.2017.

09:03

NFL: Vilson zaustavio Votsona, Venc hita ka MVP

Spektakularan obračun kvroterbekova u Sijetlu, peta pobeda u nizu Sejntsa, sjajne odbrane Stilersa i Pantersa, obeležili su osmi vikend NFL sezone.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

NFL: Vilson zaustavio Votsona, Venc hita ka MVP
Foto: Getty images

Kao što se i očekivalo gostovanje Hjustona u Sijetlu donelo je najuzbudljiviji meč večeri, a Sihoksi su u "divljoj" završnici nadigrali Teksanse 41:38.

Bio je to "revolveraški" obračun dvojice kvorterbekova, iskusnog Rasela Vilsona s jedne i rukija Dešona Votsona sa druge strane, a obojica su bacila po četiri tačdauna.

Posebno su impresivni bili u poslednjem periodu kada su se bukvalno međusobno nadigravali, mladi Votson je diktirao tempo, ali je iskusniji Vilson odneo pobedu dodavanjem za Džimija Grejema 21 sekund pre kraja.

Prethodno je Votson pronašao Deandrea Hopkinsa za 72 jarda i samo potvrdio da će u narednim godinama biti jedan od najboljih QB u ligi.

Trenutno deli prvu poziciju u NFL sa Karsonom Vencom po broju tačdauna sa po 19, tri više od Toma Brejdija. Sjajno veče u Sijetlu su mu pokvarila samo tri presečena pasa i naravno poraz.

Votson je protiv jedne od najboljih odbrana ligi bacio 402 jarde i istrčao još 67, dva TD je bacio Vilu Fuleru, jedan je uhvatio i Lamar Miler, koji je imao i jedno TD trčanje.

S druge strane, Vilson je bacio 452 jarde, po dva TD su uhvatili Grejem i Pol Ričardson koji je imao i 105 jardi, dok je 121 skupio Tajler Loket.

Stilersi su na leđima odbrane nadigrali Lajonse 20:15 uz istorijski tačdaun rukija Džudžua Šmit-Šustera od 97 jardi na dodavanje iskusnog Bena Rotlisbergera, krajem treće četvrtine.

Kaubojsi su iskoristili tri greške Redskinsa za pobedu 33:19, dok je u napadu dominirao Ezekijel Eliot sa dva tačdaun trčanja i 150 jardi.

Bilsi su naterali Rejderse na četiri izgubljene lopte, a jednu od njih je Met Milano vratio za TD od 40 jardi za trijumf 34:14, a blistao je i Lišon Mekoj sa 151 jardom i tačdaunom.

Odbrana je donela pobedu i Pantersima nad Bakanirsima sa 17:3, drugi vikend u nizu Karolina nije primila tačdaun, dok se za razliku od prethodnog probudio Kem Njutn sa 154 jarde i TD.

Met Rajan je bacio dva tačdauna za preokret Falkonsa protiv Džetsa u trijumfu 25:20, dok su Bengalsi savladali Koltse 24:23 tačdaunom Karlosa Danlapa vraćanjem presečenog pasa za 16 jardi sedam minuta pre kraja.

Petriotsi su nadigrali Čardžerse 21:13 zahvaljujući pre svega greškama rivala iz Los Anđelesa, dok je Tom Brejdi bacio 333 jarde i tačdaun, a Stiven Gostkovski pogodio četiri fild-gola. Čardžersima nije pomogao ni početni TD Melvina Gordona trčanjem od 87 jardi.

Dru Bris je kompletirao 23 od 28 pasova za 299 jardi, dok su Mark Ingram i Alvin Kamara poentirali trčanjem za pobedu Sejntsa nad Bersima 20:12 i peti trijumf u nizu nakon starta sezone 0-2.

Karson Venc nastavlja sa MVP partijama, bacio je dva tačdauna i 211 jardi za pobedu Iglsa nad 49ersima 33:10. Jedan TD mu je bilo dodavanje za Alšona Džefrija od 53 jarde. Iglsi su korak od plej-ofa sa 7-1.

Vajkingsi su očekivano slomili Braunse 33:16 za četvrtu uzastopnu pobedu, uz dva tačdauna Kejsa Kinama i jedno trčanjem Džerika Mekinona.

Vikend su u petak otvorili Rejvensi ubedljivom pobedom nad Dolfinsima 40:0, ali su ostali bez startnog kvorterbeka Džoa Flaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve