Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 02.10.2017.

10:28

"Briga nas za vaš fantazi, ovo je stvaran život"

Kornerbek Sijetl Sihoksa kritikovao je navijače zbog njihovog neljudskog stava prema igračima koji su povređeni.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Trojica igrača Sihoksa su se teže povredila u pobedi nad Indijanapolis Koltsima u nedelju uveče (46:18).

"Mnogi ljudi, mnogi navijači sve manje gledaju na igrače kao na ljude zbog "fantazi fudbala". Kada se igrač povredi umesto da pomisle "biće mu potrebno vreme da se oporavi, to će uticati na njegovo mentalno stanje", oni misle kako će im uništiti tim. Briga nas za vaš "fantazi tim". Briga nas kako će uticati na to jer ovo su pravi igrači u stvarnom životu. Ovo je stvaran posao koji utiče na naš život", rekao je Šerman.

Njegov saigrač Kris Karson je doživeo težu povredu skočnog zgloba, a Riz Odijambo je završio u bolnici zbog otežanog disanja.

"Tvoj tim možda neće pobediti, ali pogodi šta, bićeš živ sledećeg dana. A igrač možda neće dobiti novu šansu da igra. Zbog toga su povrede tako teško za igrače", dodao je igrač Sihoksa.

Osim njih dvojice, povredili su se još Džeremi Lejn i Klif Ejvril.

"Užasno je videti takve stvari jer znamo lično ove momke. Navijači nas vide često samo kao brojeve, kako trčimo i nosimo loptu, ali ne misle na to kako će povreda uticati na psihu čoveka, njegovu porodicu, majku, devojku, ženu", zaključio je Šerman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve