Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 08.09.2017.

09:57

NFL: Ruki krenuo famblom, pa šokirao šampiona!

Nova NFL sezona počela je na spektakularan način – aktuelni šampioni Nju Ingland Petriotsi poraženi su od Kanzas Siti Čivsa na svom terenu – 42:27.

Izvor:

Autor:

NFL: Ruki krenuo famblom, pa šokirao šampiona!
Getty Images

Početak 98. takmičarske godine u Nacionalnoj fudbalskoj ligi obeležio je ruki gostiju Karim Hant sa 245 pretrčanih jardi za tri tačdauna, a blistao je i kvoterbek Aleks Smit sa četiri tačdaun pâsa i 368 bačenih jardi.

Posle prvog perioda nijedna od dve ekipe nije imala prednost u Masačusetsku – poveli su Petsi, ali su Čivsi uzvratili, da bi domaći na odmor otišli sa tri poena prednosti – 17:14.

Hant je karijeru na velikoj sceni započeo fablom, ali nije dozvolio da ga to poremeti pošto je u poslednjih 15 minuta igre, posle tačdauna Tajrika Hila na startu drugog dela igre, odnosno novog preokreta šampiona (27:21), šokirao krcat Foksboro.

Vezao je još dva pretvaranja u enzoni, pre nego što je tačku na meč stavio Kairo Santos za kompetiranje serije od 21:0 i totalni preokret, za veliki trijumf.

Hant će neverovatno veče pamtiti i po rekordu jer je postao prvi igrač još od 1970. godine sa osvojenih 246 jardi na debiju, a postao je i tek treći igrač – uz Maršala Folka (1994. i Bilija Simsa 1980.) sa tri pretvaranja u prvom meču među profesionalcima.

Jedina loša stvar za goste jeste povreda sejftija Erika Berija, kome je najverovatnije nastradala ahilova tetiva.

U poraženom sastavu razočarao je jedan od najboljih kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi, koji je ušao u petu deceniju života, sa samo 16 tačnih dodavanja iz 36 pokušaja, za 267 jardi, dok je jedino, još jedan novajlija, Majk Gilisli bio na visini zadatka sa 15 nošenja za 45 jardi i tri tačdauna.

Najavu nove NFL sezone pročitajte u tekstu našeg Aleksandra Kovačevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve