Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 01.08.2017.

17:58

NFL liga 'legalizuje' marihuanu?

Čelnici NFL lige pisali su Asocijaciji igrača u vezi sa udruženim radom na studiji koja bi potencijalno omogućila upotrebu marihuane u terapijama igrača.

Izvor:

Autor:

NFL liga 'legalizuje' marihuanu?
Getty Images

Biljka, za koju je veliki broj istraživanja pokazao da ima lekovita sredsta, ujedno pomažući i onima koji su oboleli od najtežih mogućih oblika bolesti, i njeno korišćenje zvanično su zabranjeni u svim sportovima.

S druge strane, javna je tajna da veliki broj NBA i NFL igrača, uključujući i najveće zvezde, konzumira marihuanu, najviše iz razloga jer su kazne novčane, uz minorne suspenzije sa mečeva.

NFLPA je još ranije pokrenuo sopstenu studiju u mogućnosti korišćenja marihuane u ove svrhe, ali se i dalje čeka zvaničan odgovor.

"Radujemo se saradnji sa Asocijacijom igrača na svim temama koje se tiču zdravlja i bezbednosti igrača", rekao je Džo Lokhart, izvršni potpredsednik sektora Lige za komunikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve