Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 26.05.2017.

14:31

Beogradski derbi – Vukovi protiv Zmajeva

Beogradski Vukovi dočekuju gradskog rivala Plave zmajeve u subotu (16h) na stadionu FK BASK u šestom kolu Sport klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Beogradski derbi – Vukovi protiv Zmajeva
Foto: Stefan Ugljevareviæ

U pretposlednjem kolu Vukovi dočekuju rivala koji je na deobi prve pozicije, tim koji se može smatrati najprijatnijim iznenađenjem sezone i koji je na terenu do sada neporažen.

Istorija je u ovom beogradskom derbiju na strani "čopora", ali ove godine oba sastava ulaze u duel s vidno drugačijih startnih pozicija, ali i s velikim motivima.

Zmajevi su u petom kolu pobedili aktuelne šampione Divlje veprove iz Kragujevca 14:7, međutim, zvanični ishod tog susreta čeka odluku disciplinskih organa. To ipak ne umanjuje veliku igru "plavo-belih" i suverrnost u odbrani, gde beleže najmanje primljenih poena.

Na drugoj strani, Vukovi imaju samo jedan poraz, i to protiv pomenutih Verprova, a osim u prvenstvu Srbije, dobro im ide i u regionalnoj Centralnoevropskoj ligi (CEFL) u kojoj su prošlog vikenda, nakon velike borbe i rezultatske klackalice, pobedili turskog prvaka Koč Rems iz Istanbula sa 35:28.

Danijel Maksimović, lajnbeker Vukova, istakao je da se njegov tim, posle te vrlo zanimljive utakmice, sada ponovo okreće domaćem prvenstvu.

"Imamo šansu da pobedom u gradskom derbiju obezbedimo prednost domaćeg terena u plej-ofu, pa su sve misli usmerene ka tome", rekao je Maksimović.

Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Blue Dragonsa, uoči predstojećeg susreta ocenjuje da njegovu ekipu u subotu očekuje za sada najveći ispit.

"Zmajevima su ove sezone za sam kraj regularnog dela takmičenja ostavljena tri najteža ispita. Za razliku od Vukova, koji su prethodnog vikenda imali težak meč u okviru CEFL lige, mi smo imali slobodan vikend i vremena da se usredsredimo na ovaj meč", kaže Davidović koji je izrazio nadu će naredni duel biti jednako neizvestan kao prethodni, kada su se sastajala dva gradska rivala.

"Ako je suditi po poslednjem susretu Vukova i Zmajeva prošle godine, sigurno će i ovaj biti veoma zanimljiv. Svi u timu veruju da imamo najjači sastav u poslednjih nekoliko godina. Svakako se pamti onaj meč iz 2007, kada smo u istom duelu igrali čak četiri produžetka, ali je gradski rival izašao kao pobednik. Nadamo se da će i ovaj vikend nositi sličnu neizvesnost i da će ljubitelji američkog fudbala imati priliku da gledaju odličan fudbal u Beogradu", dodao je Davidović.

Njegov "pozicioni kolega", ali u taboru suparničkog tima, Dejan Šarenac, takođe očekuje odličan meč s dosta poena na obe strane. On ističe dapobedom Vukovi mogu obezbediti prvo mesto u odlučujućim utakmicama i "pokloniti" svojim navijačima domaći teren.

Beogradski "čopor" se, kao domaćin u meču, ponovo potrudio i da svim posetiocima pruži dobar ugođaj na tribinama. Publiku će zabavljati DJ Darko i MC Frka, a nastupiće i "Vučice Cheerleading" tim.

Subota, 27. maj, kik-of 16.15 h i stadion FK BASK – odlična su preporuka za sve ljubitelje američkog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve