Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 06.02.2017.

12:38

Rajan: Samo da sam izbacio onu loptu

Kvorterbek Atlanta Falkonsa Met Rajan je od heroja postao tragičar 51. Superboula, a posebno žali zbog jedne situacije.

Izvor: AK

Autor: AK

Rajan: Samo da sam izbacio onu loptu
Foto: Getty images

Bio je to verovatno ključni trenutak meča kada je sredinom poslednjeg perioda dozvolio defanzivcima Nju Inglanda da ga obore i izbiju mu loptu, u trenutku kada je tim bio u zoni fild-gola kojim je mogao biti rešen meč.

"Voleo bih da sam pronašao način da izbacim loptu i ne izgubim te jarde. To je bio vrlo važno za nas. Taj "drajv", kada smo bili na 20 jardi od end-zone, a posle prilika posle "onsajd kika", to su dve situacije zbog kojih sam razočaran", rekao je Rajan.

Nakon panta posle tog seka Brejdi je bacio TD do Danija Amendole za izjednačenje, a Džejms Vajt je izveo pretvaranje za dva poena i izborio produžetak. Petsi su iskoristili momentum i novom serijom sjajnih pasova Brejdija stigli brzo do end-zone Falkonsa, a onda je Vajt uspeo da ugura loptu preko linije za pobedu i petu titulu Petriotsa.

Falkonsi su vodili 21:3 na poluvremenu, te 28:3 sredinom trećeg perioda. Imali su i velikih 28:12 na ulazu u četvrti kvartal, ali nisu uspeli da dovoljno dobro čuvaju loptu i troše vreme.

"Uvek želiš da trčiš kad god je moguće. Moraš da posmatraš svaku situaciju kada imaš loptu. Mi smo pokušali da poentiramo. Bili smo u zoni tačdauna i mogli smo da rešimo sve, ali su nas uništili taj "sek" i držanje", rekao je ofanzivni koordinator Falkonsa Kajl Šenehan, koga mnogi smatraju odgovornim za poraz upravo jer nije više koristio trčanje u poslednjem periodu.

Nju Ingland je slavio 34:28, a rekordnu treće MVP priznanje osvojio je Tom Brejdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve