Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 23.01.2017.

03:44

Brejdi dominira i u 39, korak od pete titule

Sedmi put u karijeri Tom Brejdi odveo je Nju Ingland Petriotse u Superboul. Petsi su u šestom finalu AFC konferencije u nizu savladali Pitsburg Stilerse 36:17.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Brejdi dominira i u 39, korak od pete titule
Foto: Getty images

Brejdi je opet blistao i peti put u karijeri nadigrao Stilerse u plej-ofu, a protiv njih sada ima učinak of 17 tačdauna bez ijednog intersepšna.

Petsi će u Superboulu LI igrati sa Atlanta Falkonsima, 6. februara će u Hjustonu pokušati da osvoje petu titulu. Sve četiri im je doneo najuspešniji tandem igrač-trener u istoriji, Brejdi i Bil Beličik.

Brejdi u karijeri ima 24 pobede u plej-ofu, više nego što je u svojoj istoriji ostvario 21 NFL tim. A sedmim učešćem u SB je nadmašio čak 28 ekipa! Protiv Falkonsa u karijeri ima skor 4-0, bacio je 1.193 jarde uz devet tačdauna i samo jedan intersepšn, uz 67 odsto kompletiranih pasova.

Petriotsi su bolje otvorili meč na svom Foksborou, Brejdi je strpljivo osvajao jarde kombinacijom pasova i trčanjem svojih raninbekova, da bi prvi TD postigao iskoristivši grešku gostiju koji su ostavili samog tajt-enda Krisa Hogana u end-zoni, pa NE stiže do 10:0.

Stilersi uspevaju da uzvrate relativno brzo i vraćaju se u rezultatski egal tačdaun trčanjem Deanđela Vilijamsa, ali ne koriste pretvaranje.

Brejdi sredinom drugog perioda opet pronalazi Hogana u end-zoni, a u samoj završnici poluvremena Pitsburg smanjuje na 17:9 fild-golom Krisa Bosvela, nakon što nije uspeo da postigne TD sa linije od jednog jarda.

To je bio poslednji trzaj Stilersa, jer Petsi u trećem kvartalu postižu još 17 poena, Legerat Blant je istrčao TD, a Brejdi bacio još jedan, ovaj put za Džulijana Edelmana, te tako stavio tačku na meč.

Brejdi je opet bio impresivan, kao da nema 39 godina, osim tri tačdauna bacio je 384 jarde, a imao je dvojicu hvatača sa više od 100 jardi, Hogan je skupio 180, a Edelman 118.

S druge strane, Ben Rotlizberger nije uspeo da nadigra sekundali Petsa sa svojim risiverima, bacio je 314 jardi uz TD kada je sve već bilo rešeno i presečen pas, a najbolji hvatač lige Antonio Braun je skupio tek 77 jardi bez pretnje po end-zonu domaćina.

Jedan TD za Stilerse je ostvario iskusni trkač Deanđelo Vilijams, izborio je ukupno 34 jarde, nakon što je postao prva opcija po zemlji zbog povrede Liveona Bela u prvom poluvremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve