Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 29.12.2016.

14:05

Još jedna legenda napušta NFL

Risiver Baltimor Rejvensa Stiv Smit odigraće u nedelju poslednji meč u NFL karijeri. Broj 89 otići će u legendu protiv divizijskog rivala Sinsinati Bengalsa.

Izvor: AK

Autor: AK

Još jedna legenda napušta NFL
Foto: Getty images

Smit nije rekao da je ta odluka definitivna, ali da je siguran "89 odsto", jer sin i dalje želi da on igra, ali bi ćerka želela da je češće kod kuće.

"Fudbal donosi i dobro i loše, ali daje ti šansu. Meni je verovatno dao više nego što mogu da mu vratim. Ova utakmica će mi verovatno biti poslednja", rekao je Smit.

On je planirao da se penzioniše još prošle godine, ali se predomislio jer je zbog povrede Ahilove tetive odigrao samo sedam utakmica. Vratila ga je ljubav prema fudbalu.

Gledajući samo 37-godišnjeg risivera kada je bori sa desetak godina mlađim teklovima i odbrambenim igračima, jasan je pokazatelj da još uvek može da igra na najvišem nivou.

"Ljudi mi često kažu da odigram još i popravim statistiku. A ja imam najbolju moguću – igrao sam 16 godina", rekao je Smit.

A zaista ima impresivnu statistiku. Smit je pet puta bio Pro Boul igrač, dva puta u Ol-pro timu. Osvojio je 14.697 jardi i postigao 81 tačdaun u karijeri. Ove godine je probio granicu od 1.000 jardi, 12. put u NFL karijeri.

Žestoki takmičar, Smit je dugo bio zaštitno lice Karolina Pantersa koji su ga draftovali u trećoj rundi 2001. godine. Poslednje tri sezone je u Baltimoru gde i dalje dokazuje da veličina nije bitna, sa 175 centimetara i dalje predstavljva fanastičnu metu za svoje kvorterbekove.

"Prevazišao sam očekivanja", rekao je jednom prilikom Smit tokom svoje karijere.

"Bila je čast i privilegija i radost trenirati Smita", rekao je trener Rejvensa Džon Habro, dok se njegovi saigrači nadaju da će se opet predomisliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve