Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 05.12.2016.

08:55

Brejdi rekorder, Dalas u plej-ofu, debakl Pantersa

Rekord Toma Brejdija, prolaz Dalasa u plej-of, debakl Karoline, ubedljivi Baltimor i Sinsinati, obeležili su 13. nedelju NFL sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Brejdi rekorder, Dalas u plej-ofu, debakl Pantersa
Foto: Getty images

Nju Ingland je savladao Los Anđeles 26:10 pa je Brejdi 201. pobedom u karijeri postao rekorder NFL među kvorterbekovima.

Do svog rekorda 199. pik sa drafta iz 2000. godine stigao je sa 269 jardi i jednom tačdaunom protiv Remsa, dok je zablistao i Legeret Blant trčanjem od 43 za drugi TD Petriotsa.

Sijetl je razbio Panterse 40:7 i šanse prošlosezonskog učesnika Superboula za plasman u plej-of sveo na minimum. Sihokse je predvodio Tomas Rouls sa dva TD trčanja i 106 jardi, dok je Kem Njutn kao "rezervista" bacio jedan za Karolinu, donevši jedine poene svojoj ekipi na meču.

U popodnevnom derbiju Kanzas Siti je nadigrao Atlantu 29:28 u Džordžija domu, po svom običaju kaznivši greške rivala, a uz po TD trčanjem Alberta Vilsona i Spensera Vera, koji je i uhvatio jedan na pas Aleksa Smita. S druge strane, Davonta Frimen je istrčao dva, ali je podbacio Met Rajan koji je imao tek jedan TD pas uz intersepšn.

Baltimor i Pitsburg se i dalje bore za prvo mesto u svojoj diviziji. Rejvensi su deklasirali Majami 38:6, vodivši već na poluvremenu 24:0, a uz četiri tačdauna Džoa Flaka, dva za tajt-enda Denis Pitu, dok su Stilersi bez problema nadigrali Džajantse 24:14, iskoristivši dva intersepšna Ilaja Meninga.

Šampion Denver je slavio uprkos izostanku startnog kvorterbeka Trevora Simijana zbog povrede, prvenac u NFL karijere ostvario je Pekston Linč iako nije imao nijedan TD u pobedi nad Džeksonvilom 20:10. Devohnte Buker je istrčao jedan TD za Bronkose, dok je drugi doneo Bredli Robi vrativši intersepšn za 51 jard.

Metju Steford bacio je dva tačdauna, a Dru Bris imao tri intersepšna, pa je Detroit rutinski savladao Nju Orleans 28:13. Aron Rodžers je sa takođe dva TD konačno doneo pobedu Grin Beju, protiv Hjustona 21:13.

Sinsinati je pregazio Filadelfiju 32:14 uz dva TD-a Endija Daltona i više od 300 jardi, dok je u redovima Iglsa podbacio Karson Venc sa tri presečena pasa. Čikago je konačno slavio, nadigrao je San Francisko 26:6, uz tri TD trčanja Džordana Hauarda.

Ouklend nastavlja da gazi rivale, Derek Kar je bacio dva TD-a, po jedan Majklu Krebtriju i Amariju Kuperu, dok je Letevijus Mari istrčao još dva, za ubedljivih 38:24 protiv Bafala.

Karson Palmer je bacio tri tačdauna za trijumf Arizone nad Vašingtonom 31:23 čime su Kardinalsi zadržali šanse da se plasiraju u plej-of. Tampa Bej je s druge strane uništila sve šanse San Dijegu sa 28:21, iskoristivši dva intersepšna Filipa Riversa za četvrtu uzastopnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve