Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 29.05.2016.

10:15

CEFL: Vukovi domaćini u baražu za finale

Vukovi Beograd savladali su Budimpešta Kaubelsa 52:36 i izborili mesto u baražu za plasman u finale CEFL lige.

Izvor: AK

Autor: AK

CEFL: Vukovi domaćini u baražu za finale
Foto: Vukovi

Kvorterbek Vukova Džon Uribe odigrao je još jedan sjajan meč, bacio je pet tačdauna ka fenomenalnom Entoniju Vašintonu koji ih je na kraju imao šest.

Vukovi će biti domaćini u baražu, 18. juna će dočekati Zagreb Pejtriotsa koji su sa 6-0 osvojili diviziju Centar.

Grac Džajantsi će biti domaćini velikog finala 3. jula (CEFL Boul XI).

Utakmica je počela ofanzivno od samog starta, poentiranjem Vašingtona vraćanjem početnog udarca Kaubelsa za tačdaun od 80 jardi. Kaubelsi poravnavaju rezultat tačdaun pasom Tamaša Varija do Zoltana Žikle od 40 jardi.

Nakon toga, tandem Uribe–Vašington dva puta pronalazi put do end zone protivnika polaganjima od 35 i 20 jardi. Vladimir Dimitrijević završava prvu četvrtinu fild golom. U drugoj deonici, još dva dodavanja za tačdaunove od po 45 jardi Uribea ka Vašingtonu stavljaju tačku na prvo poluvreme, rezultatom 38:7.

Gosti iz Budimpešte se bude nakon poluvremena i smanjuju rezultat. Vari ponovo pronalazi Žiklu za tačdaun od 30 jardi, a sledi ih i Peter Čeperkalo svojim trčanjem do end zone SBB Vukova od 15 jardi. Ne miruje ni prekookeanska veza Uribea i Vašingtona, koji se još jednom povezuju za polaganje od 18 jardi

Krešimir Gorša okončava seriju tačdaunova domaćina trčanjem preko gol linije Kaubelsa od 30 jardi. Do kraja utakmice mađarski kvoterbek još dva puta pronalazi svoje mete u Kočišu i Mađaru za poentiranja hvatanjima od 25 i 30 jardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve