Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 26.04.2016.

12:10

Concussion: Zbog čega NFL plaća igračima?

Vest da će NFL morati da plati veliku odštetu penzionisanim igračima nije imala velikog odjeka u svetskim medijima, iako je izuzetno važna.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Concussion: Zbog čega NFL plaća igračima?
Photo by Kevin Winter/Getty Images for AFI

Početkom prošle nedelje Federalni američki sud potvrdio je nagodbu o odšteti penzionisanim igračima NFL-a od Lige u iznosu od milijardu dolara.

Tužba je stigla od grupe koju je činilo 5.000 fudbalera, a više od 21.000 igrača čekalo je ovu odluku, jer im je igranje u najjačoj ligi sveta prouzrokovalo zdravstvene probleme uzrokovane brojnim potresima mozga.

Ona je potvrđena gotovo godinu dana kasnije od rešenja suda da ponovo otvori slučaj zbog brojnih kritika koje traže da svaki potvrđeni slučaj hronične traumatske encefalopatije (CTE) dobije odštetu, a ne samo oni za koje se zna. Federalni sud je izveštaju od 69 stranica pokušao da nađe najbolju moguću nagodbu u korist igrača.

Kompletan tekst našeg Nikole Đukića pročitajte u rubrici "TEME".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve