Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 27.11.2015.

08:46

Katler pokvario veče Farvu, moćna Karolina

Ekipe Karoline, Čikaga i Detroita ostvarile su pobede u prvim mečevima 12. vikenda NFL-a, za tradicionalni Dan zahvalnosti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

U derbiju večeri Bersi su konačno savladali najvećeg rivala Pekerse u Grin Beju 17:13, i pokvarili lokalnoj legendi Bretu Farvu veče kada mu je povučen dres #4.

Veče su obeležili i Pantersi koji su predvođeni sjajnom odbranom pregazili Kaubojse 33:14 u Dalasu za 11. pobedu. Prethodno su Lajonsi nošeni tandemom Steford-Džonson razbili Filadelfiju 45:14.

Posle pet neuspešnih pokušaja Džej Katler je konačno slavio na Lembo fildu. Naravno, opet je odbrana Bersa odigrala ključnu ulogu u pobedi Čikaga.

Katler, koji je u prethodna četiri gostovanja u Grin Beju bacio čak 12 presečenih pasova, ovog puta nije pogrešio, a imao je 200 jardi i tačdaun.

Ipak, ključnu ulogu odigrali su defanzivci Čikaga koji su uspeli da zadrže napad Pekersa u četvrtom pokušaju za gol sa svega osam jardi od end-zone, 22 sekunde pre kraja.

Pratili su ga Alšon Džefri sa 90 uhvaćenih jardi, a jedini TD pokupio je Zek Miler. S druge strane, Met Forte je istrča 44, a Džeremi Lengford 48 jardi i tačdaun.

Rodžers opet nije imao svoje veče, bacio je 202 jarde uz po tačdaun i intersepšn, uz blagu povredu ruke u prvom poluvremenu. Jedini TD uhvatio je Edi Lejsi koji je uz to istrčao 105 jardi.

MVP kandidat Kem Njuton nije morao previše da se trudi u napadu protekle noći, jer je poene njegovom timu donosio protivnički kvorterbek.

Toni Romo je odigrao katastrofalno u prvom poluvremenu, bacio je čak tri intersepšna, od koji su Pantersi dva vratili za tačdaun za ključnih 23:3 na pauzi.

U nastavku meča Pantersi su trčanjem trošili vreme, a Romo je doživeo novu povredu, nakon blic napada Tomasa Dejvisa. Stradalo mu je opet rame, kao u Filadelfiji pre deset nedelja zbog čega je dugo pauzirao.

Njuton je na kraju meč završio sa 183 jarde pasom, 45 trčanjem uz osvojen tačdaun. Sjajno je sarađivao sa veteranom Džerikom Kočerijem koji je skupio 73 jarde iz pet hvatanja, od koji su četiri bila u trećem pokušaju.

S druge strane, Romo je bacio 106 jardi, a njegova zamena Met Kasel je sa 93 i tačdaunom pokazao da bi možda s njim Kaubojsi bili konkurentniji rivalu.

Kol Bizli je uhvatio jedini TD Dalasa, Daren Mekfaden je skupio 45 jardi, dok je potpuno podbacio u trčanju, osvojivši samo 11 iz deset nošenja. Cela ekipa Kaubojsa je osvojila tek 31 jard trčanjem.

Navijači Lajonsa konačno mogu da se nadaju dobrom. Nakon očajnog starta njihov tim je u igri za plej-of, nakon dominantne partije protiv sumornih Iglsa.

Najvažnije za tim iz Detroita, proradio je moćni tandem Metju Steford – Kalvin Džonson, koji je kombinovao tri tačdauna u ovom meču.

"Megatron" je meč završio sa 93 jarde, dok je Staford bacio 337 i još dva tačdauna, po jedan Tiu Ridiku i Goldenu Gejtu.

Jedan je trčanjem dodao Žokve Bel za ubedljivu pobedu. Mark Sančes je ovaj put iskoristio šansu kao treći QB i bacio 199 jardi uz dva tačdauna, sada bez ijednog intersepšna.

Po TD su uhvatili Džordan Metjuz i Brent Selek, dok je opet zakazalo trčanje, osvojeno je tek 68 jardi, a i ovaj put se mučio Demarku Mari koji je izborio tek 30 iz 14 nošenja.

NFL, 12. vikend:
Detroit – Filadelfija 45:14
Dalas – Karolina 14:33
Grin Bej – Čikago 13:17


Nedelja:
Atlanta – Minesota
Sinsinati – Sent Luis
Hjuston – Nju Orleans
Indijanapolis – Tampa Bej
Džeksonvil – San Dijego
Kanzas Siti – Bafalo
NY Džets – Majami
Tenesi – Ouklend
Vašington – NY Džajants
San Francisko – Arizona
Sijetl – Pitsburg
Denver – Nju Ingland


Utorak:
Klivlend – Baltimor

Američka fudbalska konferencija (AFC):
Istok: Nju Ingland 10/0, Bafalo 5/5, NY Džets 5/5, Majami 4/6
Sever: Sinsinati 8/2, Pitsburg 6/4, Baltimor 3/7, Klivlend 2/8
Jug: Indijanapolis 5/5, Hjuston 5/5, Džeksonvil 4/6, Tenesi 2/8
Zapad: Denver 8/2, Kanzas Siti 5/5, Ouklend 4/6, San Dijego 2/8

Nacionalna fudbalska konferencija (NFC):
Istok: NY Džajants 5/5, Vašington 4/6, Filadelfija 4/7, Dalas 3/8
Sever: Grin Bej 7/4, Minesota 7/3, Čikago 5/6, Detroit 4/7
Jug: Karolina 11/0, Atlanta 6/4, Tampa Bej 5/5, Nju Orleans 4/6
Zapad: Arizona 8/2, Sijetl 5/5, Sent Luis 4/6, San Francisko 3/7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve