Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 06.10.2015.

17:31

NFL: Kontroverzna pobeda Sijetla

Ekipa Sijetl Sihoksa ostvarila je kontroverznu pobedu u četvrtom vikendu NFL sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Sijetl je savladao Detroit Lajonse 13:10, nakon što je Kem Čenselor izbio loptu iz ruku Kalvina Džonsona na manje od metar od linije end-zone.

Gosti su oštećeni jer je u nastavku akcije Kej Džej Rajt izbio loptu van end-zone što je zabranjeno prema pravilima lige. Međutim, akcije nije mogla biti pregledana na usporenom snimku, jer je arbitar na terenu presudio da Rajt nije namerno dirao loptu.

Sihoksi su odbranom dobili Lajonse, povratak Čenselora doneo je dodatno nadmoć defanzivcima iz Sijetla koja je rezultirala sa 18 pantova i famblom rivala. Sa Čenselorom u timu odbrana Sijetla nije dozvolila tačdaun na poslednjih 18 četvrtina u mečevima regularnog dela sezone.

S druge strane Rasel Vilson "sekovan" čak šest puta, uz brojne jedva izbegnute kontakte sa defanzivnom linijom Lajonsa. Meč je završio sa 287 jardi i tačdaun pasom za Daga Boldvina, dok je u ekipi Detroita Mejtu Steford bacio 203 jarde.

Sihoksi imaju polovičan učinak posle četiri meča, izjednačeni su sa Sent Luis Remsima na deobi drugog mesta u Zapadnoj diviziji NFC konferencije, dok lider Arizona ima skor 3-1.

Lajonsi su doživeli četvrti uzastopni poraz, pa gledaju u leđa perfektnim Grin Bej Pekersima, te Minesota Vajkingsima i Čikago Bersima, na Severu iste konferencije.

Pekersi su u derbiju vikenda savladali San Francisko, dok perfektan učinak imaju još Falkonsi, Bengalsi i Pantersi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve