Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 04.10.2015.

22:30

NFL: Falkonsi, Bengalsi, Pantersi po 4-0

Ekipe Atlante, Sinsinatija, Njujork Džejantsa i Džetsa, Vašingtona, Čikaga, Karoline i Indijanapolisa ostvarile su pobede u četvrtom vikendu NFL-a.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Devonta Friman i Džeremi Hil su sa po tri tačdauna nosili Falkonse i Bengalse do 4-0, dok su Bersi fild-golom dve sekunde pre kraja stigli do prvog trijumfa.

Ilaj Mening i Džajantsi su kaznili greške Bilsa u Bafalu, a Bakanirsi su sa pet izgubljenih lopti (četiri presečena pasa) poklonili pobedu Pantersima, koji su takođe maksimalni posle četiri meča.

Iglsi su preokrenuli protiv Redskinsa, ali su praženi kasnim tačdaunom u Vašingtonu, dok su Koltsi tek posle produžetka savladali Jaguarse.

Ilaj Mening predvodio je Džajantse do pobede na teškom gostovanju u Bafalu 24:10. Bacio je 212 jardi i tri tačdauna pre intersepšna u finišu meča. Džajantsi su odlično trčali, Ražard Dženings, Andre Vilijams i Šejn Veren su osvojili više od 90 jardi, za razliku od raninbekova Bilsa koji su stigli tek do 55.

Iako je mladi kvorterbek domaćina Tajrod Tejlor bacio 274 jarde, od kojih 111 Čarlsu Kleju, Bilsi su teško stizali do end-zone rivala, pa je jedini TD uhvatio Karlos Vilijams, desetak minuta pre kraja. Međutim, serija grešaka Bafala i fantastičan prodor Rašarda Dženingsa doneli su drugu pobedu Njujorčanima.

Bakanirsi su osvojili 150 jardi više od Pantersa, ali su sa pet izgubljenih lopti bukvalno poklanjali poene gostima za poraz 37:23. Džoš Norman i Ed Dikson su doneli po tačdaun vrativši intersepšn i fambl, a uz sve to Kem Njuton je bacio dva TD pasa do Teda Gina Džuniora, pa su Baksi razbijeni već sredinom trećeg perioda (31:10).

Njuton je uz pomenuta dva tačdauna osvojio još 124 jarde pasom i 51 trčanjem, Džonatan Stjuart je istrčao 50, a Brenton Bersin uhvatio 54 jarde. S druge strane, Džejmis Vinston je uz 287 jardi i dva tačdauna bacio čak četiri presečena pasa, pa je Dag Martin uzalud istrčao 106 jardi i tačdaun, a Vinsent Džekson uhvatio TD uz 147 jardi.

Meč večeri odgiran je u prestonici gde je Filadelfija preokrenula 0:13 na 20:16, ali je poražena od Vašingtona 23:20. Kirk Kazins je 26 sekundi pre kraja pronašao Pjera Garsona za pobednički tačdaun.

Kazins je bacio 290 jardi, od čeka 55 Garsonu a 65 Džejmisonu Krauderu, a uspeo je i da istrči jedan TD. Alfred Moris je osvojio 62 jarde trčanjem. S druge strane, Sem Bredford nije nagrađen za 270 jardi i tri bačena tačdauna, po jedan Rajliju Kuperu, koji je osvojio i 72 jarde, te Majlsu Ostinu i Brentu Seleku. Trčanje nije najbolje funkcionisalo kod Iglsa, najviše jardi osvojio je Demarku Mari, za njega skromnih 36, od čega čak 30 u jednom napadu.

Prvi put posle mnogo godina Ouklend Rejdersi su bili favoriti na jednom gostovanju, ali nisu uspeli da savladaju Čikago. Poveli su 14:6, ali su na kraju poraženi 22:20, fild golom Robija Gulda dve sekunde pre kraja. Bio je to prvi trojumf Bersa u sezoni.

Džej Katler predvodio je Berse sa 281 jardom, dva tačdauna i jednim presečenim pasom, Met Forte je osvojio 91 jard trčanjem, dok je Martelus Benet uz tačdaun skupio i 83 jarde hvatanjem. TD je uhvatio i Edi Rojal uz 54 jarde. Teren je odlično osvajao i Markiz Vilson sa 80 jardi.

Derek Kar je za Rejderse bacio 196 jardi, dva tačdauna i intersepšn, dok je Latavijus Mari osvojio 49 jardi trčanjem. Kar je po TD bacio Amariju Kuperu i Roju Heluu, dok je najviše jardi osvojio Majkl Krebtri, 80.

Devonta Friman razbio je sam Hjuston Teksanse i sa tri istrčana tačdauna u prvih 16 minuta utakmice doneo Atlanti četvrtu pobedu, sa ubedljivih 48:21.

Frimen je skupio 68 jardi trčanjem i 81 hvatanjem, Teron Vord još 72 po zemlji, dok je Met Rajan bacio 256 i tačdaun za Leonarda Henkersona. Brajan Hojer je bacio dva tačdauna i 232 jarde za Teksanse, Kris Polk je istrčao TD, a Sesil Šorts II i Si Džej Fiderovič uhvatili po jedan.

Neporaženi posle četiri vikenda su i Bengalsi posle ubedljivih 36:21 nad Kanzasom. Endi Dalton bacio je 321 jard, a meč je obeležio sa pasom od 55 jardi za jedini tačdaun koji je uhvatio Brendon Tejt.

Mohamed Sanu i Ej Džej Grin su osvojili više od 160 jardi hvatanjem, ali su svi ostali u senci Džeremija Hila koji je istrčao tri tačdauna. Aleks Smit je bacio 386, Džeremi Meklin uhvatio 148, a Džamal Čarls istrčao 75 jardi, ali niko iz redova Čifsa nije uspeo da stigne do tačdauna. Poena se nakupio kiker Kairo Santos pogodivši sedam fild golova.

Četvrti vikend doneo je i prvi meč na Vembliju, gde su Džetsi bez problema savladali Dolfinse 27:14. Zablistao je Kris Ajvori sa rekordom karijere od 166 istrčanih jardi i tačdaunom.

Pratio ga je QB Rajan Ficpatrik sa 218 jardi, ali je uz TD bacio i presečen pas. Erik Deker je uhvatio pomenuti tačdaun, dok je Brendon Maršal skupio 128 jardi. TD trčanjem osvojio je i Zek Stejsi.

Rajan Tenehil je bacio 198 jardi uz po dva tačdauna i intersepšna za Dolfinse. Raninbekovi tima sa Floride osvojili su tek 59 jardi, dok su po TD uhvatili Keni Stils uz 81 jard i Džejk Stounburner.

Koltsi su fild golom Adama Vinatijerija savladali Jaguarse 16:13 i ostvarili rekordnu 15. uzastopnu pobedu nad rivalom iz divizije. Met Haselbek je odmenio Endrua Laka sa 282 jarde i tačdaunom za Kobija Flinera, dok je Frenk Gor istrčao 53 jarde. Blejk Bortles je bacio 298 jardi i TD do Alana Hurnsa koji je skupio 116 jrd, dok je Ti Džej Jeldon istrčao 105.

NFL, 4. vikend:
Majami Dolfins – Njujork Džets 14:27
Atlanta Falkons – Hjuston Teksans 48:21
Sinsinati Bengals – Kanzas Siti Čifs 36:21
Bafalo Bils – Njujork Džanjants 10:24
Vašington Redskins – Filadelfija Igls 23:20
Čikago Bers – Ouklend Rejders 22:20
Tampa Bej Bakanirs – Karolina Panters 23:37
Indijanapolis Kolts – Džeksonvil Jaguars 16:13 pp

Kasnije:
San Dijego Čardžers – Klivlend Brauns
San Francisko 49ers – Grin Bej Pekers
Arizona Kardinals – Sent Luis Rems
Denver Bronkos – Minesota Vajkings
Nju Orleans Sejnts – Dalas Kaubojs

Utorak:
Sijetl Sihoks – Detroit Lajons

Petak:
Pitsburg Stilers – Baltimor Rejvens 20:23 pp

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve