Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 28.07.2015.

23:13

Tomu Brejdiju potvrđena suspenzija

NFL liga potvrdila je Tomu Brejdiju suspenziju od četiri utakmice zbog učešća u aferi sa izduvanim loptama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Istraga NFL-a je utvrdila da su Nju Ingland Petriotsi izduvali lopte na meču sa Indijanapolis Koltsima (45:7), u finalu konferencije prošle sezone, te da je Brejdi bio bar upoznat sa tom "aktivnošću".

Zbog toga je Brejdi suspendovan na četiri utakmica, QB Petsa je uložio žalbu, ali je NFL liga potvrdila kaznu istakavši da je on "oštetio intergitet američkog fudbala".

NFL je tokom istrage u vezi sa ovim slučajem utvrdio da je Brejdi naredio da se uništi njegov mobilni telefon i SIM karticu, čime je pokušao da sakrije dokaze o saznanju o izduvanim loptama.

Prema izveštaju NFL lige, 11 od 12 lopti za utakmicu koja je igrana po kiši u Bostonu nije bilo dovoljno napumpano.

Nezavisni izveštaj koji je objavljen nedavno nagovestio je da je Brejdi bio svestan aktivnosti koje su se desile pre utakmice, a pored njegove suspenzije, kažnjen je i time što neće dobijati platu tokom tog perioda. Petriotsi su takođe kažnjeni sa milion dolara.

Bez obzira da li je to pomoglo Petsima ili ne, savladali su Koltse ubedljivo, a potom u Superboulu nadigrali Sijetl Sihokse 28:24, za svoju i Brejdijevu četvrtu titulu.

Brejdi ima pravo da se žali na federalnom sudu, a ukoliko se ni tu ne oslobodi, propustiće duele sa Pitsburgom, Bafalom, Džeksonvilom i Dalasom u narednoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve