Beograd domaćin F4 LŠ u am. fudbalu

Beograd će biti domaćin završnog turnira četiri najbolja tima u američkom fudbalu Evrope od 24-26. jula.

AKIzvor: B92
Podeli

Tako će beogradski Vukovi pred svojim navijačima imati šansu da osvoje titulu u Ligi šampiona, u njenom drugom izdanju.

Vukovi su u premijernoj sezoni nesrećno poraženi u finalu, a u proteklih mesec dana su sa dve pobede obezbedili novi nastup na Fajnal-foru IFAF LŠ.

"Ogromno mi je zadovoljstvo da potvrdim da je Beograd jednoglasnom odlukom dobio organizaciju Fajnal-fora IFAF Lige šampiona na sastanku IFAF takmičarskog komiteta. Ovo je veliko priznanje za sve nas, ali je i prevashodno velika obaveza da Srbiju i Beograd predstavimo u što boljem svetlu. Ovo je i veliki podsticaj daljem razvoju ovoga sporta u Srbiji i nadam se da ćemo svi ovo pravilno iskoristiti da učinimo ovaj sport jos popularnijim u Srbiji i u regionu. Nadamo se da ce grad Beograd pronaći svoj interes kao što je ranije dogovoreno i pomoći SBB Vukovima u organizaciji ovog spektakla jer očekujemo veliki broj stranih sportista i njihovih navijača", istakao je Goran Nišavić, predsednik Vukova.

Za sada još nije poznato ko će sve od elitnih evropskih ekipa igrati na završnom turniru, jer još nisu završena takmičenja po grupama.

Vukovi su sigurni učesnici, a vrlo lako bi to mogli da budu London Blicevi, šampioni EFAF kupa 2011. godine, kada su u finalu tog takmičenja savladali Kragujevac Divlje veprove.

U Beograd bi mogao da dođe i prvak Francuske, Tonon Blek Panters, kao i aktuelni šampioni LŠ Helsinki Rosters, od kojih su Vukovi izgubili u uzbudljivom finalu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.