Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 17.04.2015.

19:24

"Čopor s Ade" napada krov Evrope

Vicešampioni IFAF Lige šampiona beogradski SBB Vukovi počinju u subotu novi napad na evropski tron.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: SAAF

Vukovi od 15.30 časova na svom terenu na Adi Ciganliji dočekuju Ljubljana Silverhokse, a taj meč će biti bodovan i za regionalnu CEFL ligu, gde "čopor" brani titulu.

Biće to prvi meč u grupi Istok u okviru koje će se za jedno mesto koje vodi na F4 boriti još turski Istanbul Bogazići Sultans. Vukovi brane titulu vicešampionska, iz premijernog izdanja ovog takmičenja, ali se nadaju da mogu da naprave i korak dalje.

U međuvremenu, Vukovi su sezonu otvorili ubedljivim pobedama nad Sirmium Legionarima (35:6) i "večitim" rivalom" Kragujevac Divljim veprovima (23:0).

"Odbrana je pokazala svoj stav protiv Kragujevca ostavivši ih sa nulom na semaforu, specijalni timovi su postizali poene na obe dosadašnje utakmice, dok napad i dalje nezaustavljivo niže tačdaunove. Zato pozivam sve navijače Vukova da dođu i prisustvuju još jednom spektaklu američkog fudbala u Srbiji i posvedoče još jednom velikom uspehu Vukova", rekao je Miloš Tomić, ofanzivni linijaš Vukova.

Beogradski bordo-žuti neće imati nimalo lak zadatak, jer im na noge dolazi tim koji je jedini pokazao da Ada nije neosvojiva tvrđava. Ovoga puta, stižu predvođeni novim kvoterbekom, Klarkom Evansom, koji je fudbalsko znanje sticao na Univerzitetu Havaji.

"Silverhoksi su naši stari znanci sa kojima već duži niz godina razmenjujemo odlične partije, iz kojih smo uglavnom izlazili kao pobednici. Nema razloga da i ovog puta ne bude tako, s obzirom na to da smo svi svesni težine koju ova utakmica nosi. Ovo nam je verovatno najteži ispit na putu za fajnal-for Lige šampiona, zato su fokus i odlučnost tima podignuti na zavidni nivo, kako bismo posle subote bili stepenik bliži cilju", dodao je Tomić.

"Čopor sa Ade" je prošle godine od titule prvaka Evrope delio samo 23 sekunde, kada su Helsinki Rustersi postigli tačdaun i preokrenuli rezultat (36:29).

"Prošle godine titula je bila tako blizu, a sada za nju "grizemo" još jače. Istina, tim nam se malo promenio, otišli su stari, stigli novi igrači, ali motiv i cilj su i dalje isti. Ova utakmica je dvostrukog značaja, jer se boduje za dva takmičenja. Igramo pred domaćom publikom, protiv više nego iskusne ekipe koju svi dobro znamo, ali to posmatram kao još jednu tešku prepreku do zlata. Obežavam pravi spektakl i, bez lažne skromnosti, verujem u moj 'čopor'", zaključio je Marko Milovanović, jedan od stubova odbrane Vukova.

Vukovi će 2. maja gostovati turskom timu Bogazići Sultans, a samo prvoplasirana ekipa izboriće plasman na završni turnir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve