Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 07.02.2015.

12:19

Batler dobija Ševi, ne od Brejdija

Junak trijumfa Nju Ingland Petriotsa na Superboulu Malkom Batler dobiće nagradu namenjenu Tomu Brejdiju direktno od Ševroleta, a ne od kvoterbeka.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Brejdi je posle trijumfa Petriotsa nad Sijetl Sihoksima sa 28:24 proteklog vikenda proglašen za najboljeg igrača Superboula, zbog čega je dobio Ševrolet Kolorado.

Kvoterbek tima iz Bostona odmah je izrazio želju da kamionet pokloni Batleru, koji je presečenim pasom na jardu od gola 20 sekundi pre kraja doneo trijumf svom timu, ali se znalo da to neće biti lako.

Da bi Brejdi poklonio Batleru model Ševroleta, on bi morao da plati poraz na sam kamionet, a to bi moglo da potraje. Zbog toga se Ševrolet uključio u celu priču, koji je odlučio da zvezde Petriotsa poštedi maltretiranja i direktno pokloni Kolorado Batleru, a primopredaja će biti izvršena u utorak u Bostona.

Ševrolet vredi 35.000 dolara, a da ga je Brejdi dobio, a potom poklonio Batleru, morao bi da plati 13.500 dolara porez na njega, uz 8.000 dolara poreza na poklon. Sada, umesto da Brejdi plati porez na Kolorado, to će učiniti Batler.

Batler je u tek završenoj sezoni bio ruki i zaradio je 585.000 dolara, odnosno 420.000 dolara za minimalni ugovor, uz 165.000 dolara bonusa, koji su dobili svi igrači Petriotsa.

Brejdi je, inače, ranije već poklonio jedan automobil koji je dobio za najboljeg igrača Superboula. Sve se desilo pre 11 godina, kada je dobijeni model prosledio svojoj srednjoj školi, koja je potom sakupila 365.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve