Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 21.01.2015.

03:39

NFL ispituje Petriotse zbog lopti

NFL liga istražuje prigovore Indijanapolis Koltsa da su Nju Ingland Petriotsi namerno izduvali lopte za njihov duel u finalu AFC konfernecije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Petriotsi su u kišnom Bostonu bili ubedljivi protiv Koltsa 45:7 u nedelju, ali gosti sumnjaju da su domaćini izduvali lopte kako bi olakšali posao svom kvorterbeku i risiverima.

Prilikom vođstva Petsa 17:7, lajnbeker Kolsta D'Kvel Džekson je presekao pas Toma Brejdija nakon čega je trener tima Čak Pagano informisan u vezi sa statusom lopti.

Na poluvremenu utakmice na Žilet stadionu generalni menadžer tima iz Indijanapolisa Rajan Gigson je upozorio direktora fudbalskih operacije NFL Majka Kensila, koji je o tome informisao sudije.

Međutim, Patsi su u trećem periodu postigli tri tačdauna i plasirali se u Superboul, šesti u Brejdijevoj Eri. NFL liga je u ponedeljak počela istragu u vezi sa ovim slučajem, ispituju se članovi stručnog štaba Petriotsa, a okončanje se očekuje tokom nedelje.

Prema pravilniku NFL, lopta mora biti pod pritiskom između 12,5 i 13,5 funti (1kg = 2,2 funte) po kvadratnom inču, a teška između 14 i 15 unci (1 unca = 28,3g).

Dva sata i 15 minuta pre početka utakmice sudije proveravaju 24 lopte od kojih po 12 donose oba tima i označe ih kao ispravne. Tim može biti kažnjen ako je namerno kršio pravila NFL.

Kvoterbek Petriotsa Tom Brejdi istakao je da ga ta istraga ne zabrinjava i da je najvažnije da se njegov tim plasirao u Superboul, u kojem će se 1. februara za titulu boriti sa Sijetl Sihoksima.

Njegov saigrač tajt-end Rob Gronkovski je na društvenim mrežama ismejao optužbe Koltsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve