Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 28.01.2014.

13:45

Mening: Svaki SB je velika stvar

Kvorterbek Denver Bronkosa Pejton Mening sprema se za svoj treći Superboul, a veliku pomoć pred meč u Nju Džersiju ima od brata Ilaja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Za pet dana na programu je najveći sportski događaj u SAD, finale NFL-a 48. Superboul, kada će se Bronkosi sastati sa Sijetl Sihoksima na MetLajf stadionu u ledenom predgrađu Njujorka.

Mening je osvojio jedan od prethodna dva Superboula, ali je predstojeći poseban za njega s obzirom da ga je izborio dve godine nakon što je umalo okončao karijeru zbog povrede vrata.

"Superboul je velika stvar. Znam koliko je teško stići do njega. Znam koliko se žrtvovao naš tim kako bi dobio šansu da igra ovu utakmicu", rekao je 37-godišnji Mening, živa legenda NFL-a, jedan od najboljih kvorterbekova svih vremena.

Meningu naravno pred meč u Nju Džersiju mnogo pomaže brat Ilaj kojem je MetLajf domaći teren, s obzirom da igra sa Njujork Džajantse. Pejton ima šansu da se izjednači sa bratom po broju titula.

"Ilaj i ja mnogo razgovaramo o stadionu. Ilaj mi je mnogo pomogao iz mnogo razloga. Često sam razgovarao s njim prethodnih nekoliko nedelja, i on je veoma uzbuđen. Uvek cenim njegovu pomoć i podršku", rekao je stariji od braće Mening.

Pejton će u nedelju imati šansu da stavi krunu na fenomenalnu karijeru (bio MVP SB XLI, pet puta MVP sezone, 13 puta Pro Bol igrač, 7 puta u timu sezone, NFL tim decenije 2001-2010, sportista godine u sad 2013).

Tokom karijere je bacio 64.964 jarde i 491 tačdaun. Ispred njega je samo Bret Farv sa 71.838 jardi i 508 TD pasova.

"Svi uživaju kada igraju. Svi su uzbuđeni zbog nastupa u Superboulu. Kada i dalje uživaš u pripremi za utakmicu, i kada si deo toga, mislim da i dalje treba to da radiš. Kada prestanem da uživam, kada ne budem mogao da treniram, kada ne budem mogao da pomognem timu, tada ću da prestanem da igram. Ako je to sledeća godina, onda je tako. Ja svakako želim i dalje da igram", rekao je 37-godišnji Pejton Mening.



Superboul XLVIII između Denver Bronkosa i Sijetl Sihoksa na programu je tokom noći nedelja na ponedeljak od 00:25 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve