Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 06.10.2013.

22:36

NFL: Sejntsi i Čifsi 5-0

U prvim nedeljnim utakmicama petog vikenda NFL-a pobede za nastavak savršene serije ostvarili su Nju Orleans Sejntsi i Kanzas Siti Čifsi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sejntsi su slavili u Čikagu 26:18 prvi put od 2000, dok su Čifsi trijumfovali u Tenesiju 26:17. Prve poraze doživeli su Sijetl od Koltsa 34:28, te Nju Ingland od Sinsinatija sa 13:6.

Novi, peti poraz doživeli su Džajantsi, ovaj put od divizijskog rivala Filadelfije 36:31. Baltimor je jedva slavio nad Majamijem, Grin Bej je 23. put u nizu nadigrao Detroit, a pobedio je i Sent Luis.

Dru Bris bacio je dva tačdauna (288 jardi), ka Pjeru Tomasu i Džimiju Grejemu koji je skupio 135 jardi, četvrti put u nizu više od 100 čime je izjednačio rekord Tonija Gonzalesa. Sejntsi su slavili u Čikagu prvi put od 2000. godine. Bersu su doživeli drugi poraz u nizu, i pored odlične partije Džeja Katlera sa 358 jardi i dva tačdauna.

Iglsi su verovatno izbacili Džajantse iz trke za plej-of, ali su u Njujorku ostali bez Majkla Vika koji se povredio. Ipak, odlično ga ja zamenio Nik Fols sa 197 jardi i dva tačdauna, od čega jedan DiŠonu Džeksonu uz 132 jarda. Sa druge strane, Ilaj Mening je ponovo bio katastrofalan, pored 334 jarde i dva tačdauna, imao je i tri presečena pasa. Ruben Rendl je uhvatio oba TD pasa, u petom porazu Džajantsa.

Sjajan meč odigran je u Indijanapolisu gde su Koltsi naneli prvi poraz Sijetl Sihoksima sa 34:28. Koltsi su do trijumfa stigli u poslednjih devet minuta. Endrju Lak je bacio 229 jardi i dva tačdauna, oba Ti Vaj Hiltonu koji je imao i 140 jardi. Donlad Braun je istrčao jedan, dok je sa druge strane Rajan Vilson imao 210 jardi, dva TD-a i intersepšn. Vilson je imao i 102 jarda trčanjem, kao i Maršon Linč, ali bez tačdauna po zemlji.

Tačdaunom Džamala Čarlsa i fild golovima Rajana Skopa Čifsi su preokrenuli u Tenesiju i zadržali maksimalan učinak. Čarls je imao i 108 jardi, dok je Aleks Smit podbacio sa 245 bez tačdauna uz intersepšn. Sa druge strane, Rajan Ficpatrik je bio jedini raspoložen među Tajtensima, sa 247 jadi i po jednim tačdaun pasom i trčanjem nosio je svom tim, mada je bacio i dva intersepšna.

Pekersi su iskoristili problem Lajonsa sa poredama (Klavin Džonson) i sjajnom odbranom slavili 22:9 za 23 pobedu u nizu nad rivalom iz Detroita. Aron Rodžers bacio je 274 jarde i tačdaun Džejmsu Džonsu koji je imao i 127 jardi. Sa druge strane, Metju Steford je i bez Megatrona skupio 262 jarde i tačdaun.

Šampion Baltimor slavio je protiv Majamija fild golom Džastina Takera sa 44 jarde minut i po pre kraja meča. Prethodnu su Dolfinsi u dva minuta stigli do izjednačenja tačdaunom i fild golom. Džo Flako je ponovo razočarao sa 269 jardi bez tačdauna i intersepšnom, ali se u formu vratio Rej Rajs sa 74 jarde i dva tačdauna.

Sem Bredford bacio je 222 jarde i tri tačdauna za slavlje Sent Luisa nad Džeksonvilom 34:20. Dva pasa za TD uhvatio je Ostin Petis. Jaguarsi i dalje nemaju pobedu. Odbrana Sinsinati Bengalsa okončala je seriju Toma Brejdija od 52 utakmice sa tačdaun pasom, i donela svom timu trijumf 13:6. Brejdi je četiri puta obaran u prvom porazu Petsa ove sezone. Jedini tačdaun na utakmici istrčao je bivši raninbek tima iz Bostona, Bendžarvus Grin-Elis.

NFL, 5. vikend:
Čikago Bers – Nju Orleans Sejnts 18:26
Sinsinati Bengals – Nju Ingland Petriots 13:6
Grin Bej Pekers – Detroit Lajons 22:9
Tenesi Tajtens – Kanzas Siti Čifs 17:26
Indijanapolis Kolts – Sijetl Sihoks 34:28
Sent Luis Rems – Džeksonvil Jaguars 34:20
Majami Dolfins – Baltimor Rejvens 23:26
Njujork Džajants – Filadelfija Igls 21:36

kasnije:
Arizona Kardinals – Karolina Panters
Dalas Kaubojs – Denver Bronkos
San Francisko 49ers – Hjuston Teksans
Ouklend Rejders – San Dijego Čardžers

Utorak:
Atlanta Falkons – Njujork Džets

petak:
Klivlend Brauns – Bafalo Bils 37:24

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve