Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 09.01.2011.

14:47

NFL: Sihoksi eliminisali šampiona

U noći između subote i nedelje počeo je plej-of u NFL-u, a iznenađenje su priredili Sijetl Sihoksi koji su eliminisali branioce titule Nju Orleans Sejntse.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uz to, sezona je završena i za drugog učesnika prošlogodišnjeg Superbola, pošto su Njujork Džetsi eliminisali Indijanapolis Koltse.

Sihoksi su u plej-of ušli kao osvajači divizije, koju su osvojili skorom od sedam pobeda i devet poraza, a sada već starog šampiona su pobedili sa 41:36.

Najbolji potez na toj utakmici bilo je delo Maršona Linča, koji je pretrčao 67 jardi za tačdaun, a nešto više od tri minuta pre kraja meča Sihoksi su vodili 41:30. Još uvek aktuelni NFL šampioni su uspeli da se priđu na 41:36 na minut i po do isteka vremena, ali nisu uspeli konverziju za dva poena ni onsajd kik, pa su tako ostali bez šanse za odbranu titule.

Uz Linča, odličnu partiju za Sihokse pružio je Met Haselbek, sa četiri tačdaun dodavanja, Džon Karlson, koji je uhvatio dva tač dauna, Majk Vilijams, koji je imao tačdaun hvatanje na početku drugog poluvremena, kao i Dru Bris sa osvojena 404 jarda i dva tačdaun dodavanja.



U drugom meču večeri Njujork Džetsi su pobedili Indijanapolis Koltse sa 17:16 zahvaljujući Niku Folku, koji je postigao fild gol sa 32 jarde za trijumf. Pre toga Koltsi su minut pre kraja došli do prednosti od 16:14 takođe zahvaljujući Kikeru Adamu Vinatijeriju, koji je postigao fild gol sa 50 jardi, ali je potom Mark Sančez Džetse doveo na korak do trijumfa pre nego što je Folk iskoristio priliku.

Koltsi su bili ti koji su poveli na startu posle tačdaun dodavanja Pejtona Meninga za Pjera Garsona, ali su Džetsi potom krenuli ofanzivno i sa dva tačdauna su se vratili u igru, a potom su zasluženi do trijumfa i u narednom krugu plej-ofa ih očekuje duel sa Nju Ingland Petriotsima.



AFC konferencija
Indijanapolis Kolts – Njujork Džets 16:17
Kanzas Siti Čifs – Baltimor Rejvens (nedelja)
slobodni: Nju Ingland Petriots, Pitsburg Stilers

NFC konferencija
Sijetl Sihoks – Nju Orleans Sejnts 41:36
Filadelfija Igls – Grin Bej Pekers (nedelja)
slobodni: Atlanta Falkons, Čikago Bers

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve