Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 19.06.2010.

20:55

Vukovi dominacijom odbranili titulu

Beogradski Vukovi odbranili su titulu u Superligi američkog fudbala Srbije deklasiravši u finalu novosadske Djukse 40:2 (14:0, 20:0, 6:0, 2:2).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Džordan Grin bacio je dva tačdauna, Brendon Mekdauel uhvatio jedan (65 jrd) i istrčao još dva, a Dejan Cerovac uhvatio je pas za prvi TD na meču.

Sjajni Entoni Stabs vratio je pant za TD (55 jrd), dok je Boško Bonoševac vratio intersepšn gostiju. Jedine poene za Djukse postigao je Dušan Dragićević koji je izborio sejfti. Andrej Tasić (Vukovi) izabran je za MVP-ja sezone.

Stari/novi šampioni nisu imali previše milosti za najvećeg rivala, a u meču koji je između dve jake vremenske nepogode ipak održan na Adi sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Nakon dva poentiranja "čopora" u uvodnoj četvrtini, prošlogodišnji MVP Superlige Brendon Mekdauel postigao je tri tačdauna u drugoj deonici, a tih 34:0 bili su više nego jasna naznaka da trofej neće menjati vlasnika.

Vukovi su tako ponovo postali prvaci, a kako se ovaj meč računao i za regionalnu CEFL ligu "čopor sa Ade" je ligaški deo tog nadmetanja završio sa učinkom 6-0 i u polufinalu će kao branilac trofeja dočekati nove šampione Turske, Istanbul Kavalirse. Drugi polufinalni par činiće Silverhouksi iz Ljubljane i budimpeštanski Vukovi, koji su u poslednjem kolu poraženi u Sloveniji sa 26:10 pa su završili na trećem mestu tabele.

Za najbolje igrače u Superligi proglašeni su kvoterbek Vukova Andrej Tasić kao MVP A divizije i raningbek subotičkih Spartanaca Danijel Vojnić Hajduk kao najbolji akter B divizije. MVP nagradu finalnog susreta dobila je ofanzivna linija Vukova, jer su besprekorno obavili posao i u čuvanju kvoterbeka, ali i u stvaranju prostora za trčanje.

Vukovi Beograd - Vojvode Novi Sad 40:2 (14:0, 20:0, 6:0, 0:2)

1. četvrtina
7:0 Dejan Cerovac, hvatanje 13 jardi; dodavanje: Džordan Grin; PAT uspešan: Milan Matović
14:0 Entoni Stabs, vraćanje panta 55 jardi za tačdaun; PAT uspešan

2. četvrtina
21:0 Brendon Mekdauel, hvatanje 65 jardi; dodavanje: Džordan Grin; PAT uspešan
28:0 Brendon Mekdauel, trčanje 4 jarde; PAT uspešan
34:0 Brendon Mekdauel, trčanje 3 jarde;

3. četvrtina
40:0 Boško Punoševac, presečeno dodavanje vraćeno 33 jarde za tačdaun;

4. četvrtina
40:2 Dušan Dragićević, sejfti Vojvoda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve